Австралія: фінансові санкції та заборони поїздок у відповідь на подальшу агресію Росії проти України

Медіа реліз Міністра закордонних справ Австралії

18 березня 2019 року

senator-the-hon-marise-payne-170Австралія єднається з нашими партнерами, які виступають проти подальшої агресії Росії проти України, через п’ять років після незаконної анексії Криму.

Разом зі Сполученими Штатами, Сполученим Королівством та іншими країнами-членами Європейського Союзу та Канадою ми є сильними прибічниками суверенітету та територіальної цілісності України.

Сьогодні я оголошую цільові фінансові санкції та заборони поїздки семи росіянам за їхню роль у перехопленні та захопленні українських морських суден, які намагалися пройти через Керченську протоку. Австралія стурбована цією ескалацією напруженості в Азовському морі в листопаді 2018 року.

Австралія засуджує агресію і закликає Росію звільнити затриманих українських моряків і без зволікань повернути кораблі. Ми також закликаємо Росію дозволити вільний і безперешкодний прохід українських і міжнародних суден через Керченську протоку і Азовське море.

Австралія не визнає жодних дій, спрямованих на легітимацію анексії Криму або відокремлення частин Донецької та Луганської областей України.

Тому я також запровадила цільові фінансові санкції та заборони поїздки проти трьох “лідерів” з контрольованих сепаратистами районів Донецької та Луганської областей України після так званих виборів у листопаді 2018 року.

Подробиці про цих 10 осіб є в Консолідованому переліку фізичних та юридичних осіб, які підлягають адресним санкціям згідно з австралійським законодавством. Цей список доступний на веб-сайті DFAT.

Ми закликаємо Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води.

Сенатор Маріс Пейн, Міністр закордонних справ Австралії

Джерело: foreignminister.gov.au/releases

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа