Арсен Аваков зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом

Сьогодні, 21 вересня, міністр внутрішніх справ під час відвідання технологічної виставки у Стамбулі зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Сторони  обговорили співробітництво у сфері авіа безпеки.

«Турецькі безпілотники Bayraktar,оснащені українськими турбогвинтовими двигунами ДП «Івченко-Прогрес». Гордість за наші підприємства, які потужно виходять на міжнародний ринок. Маленькі,але такі важливі перемоги України», - сказав Арсен Аваков.

bayraktar4

Раніше міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу підкреслив успішність співробітництва з Україною у сфері модернізації турецьких вертольотів.

Зазначимо, Україна тісно співпрацює з Туреччино в оборонній сфері. Так, була підписана угода на придбання турецьких  оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar TB2 в листопаді 2018 року. В березні 2019 року перші з них були передані Збройним силам України. Ці безпілотники можуть нести керовані протитанкові ракети і авіаційні бомби. Вони оснащені двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконаний з композитних матеріалів і оснащений системою автоматичного зльоту і посадки.

bayraktar3

Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед тактичних середньовисотних безпілотників по тривалості польоту - під час тестових польотів в червні і серпні 2014 року на висоті 8 км він перебував в небі 24 години 34 хвилини,

В травні 2019 року була підписана угода, згідно з якою, Туреччина передасть Україні термальні камери для протитанкових систем типа Dörtgöz-S  і військову рацію на базі програмного забезпечення виробництва компанії ASELSAN.

Нагадаємо, під час візиту Реджепа Таїпа Ердогана в Україну в серпні 2019 року велися переговори щодо інвестицій турецькою стороною у будівництво та інфраструктуру, зокрема на Сході України.

Received: from mail.mvs.gov.ua [91.227.69.40]; Sat, 21 Sep 2019 08:09:55 -0400

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа