АНОНС: Зустріч з офіцером НАТО Ігорем Козаком

ihorKozak

25 серпня о 19:00 відбудеться зустріч за чашкою чаю з Ігорем Козаком – офіцером та дипломатом ЗС Канади, НАТО, ООН, ОБСЄ (у відставці), військово-політичним експертом США і Канади, громадянином Канади українського походження, одним з ініціаторів канадського фонду “Приятелі Збройних Сил України”.

Тема розмови: “Українці в лавах союзницьких армій. Пилип Коновал”.

Де? прес-зал “Української Інформаційної Служби”, м.Київ, вул. Ярославів вал, 9

Коли? 25 серпня о 19:00

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

Акредитація для ЗМІ: 050 607 49 54, [email protected]

Увесь світ дивується, яким чином Україна вистояла в боротьбі з таким потужним гігантом як Росія. Ніяких секретів: справа у патріотизмі та згуртованості. Українці, що живуть як на території Батьківщини, так і за її межами – об’єднались перед лицем загрози. Виняткову роль відіграє світове українство. Про те, яким чином та заради чого допомагають громадяни інших держав, але українці за національністю, розповість Ігор Козак.

Другою частиною обговорення стане постать Пилипа Коновала. Не багатьом відомо, хто це і якою хоробрістю, відданістю та патріотизмом він відрізнився, воюючи у складі Канадських Експедиційних Сил під час Першої світової війни. Пилип Коновал – єдиний українець-кавалер Хреста Вікторії, найвищої та найпочеснішої нагороди за мужність перед лицем ворога, якою можуть бути нагороджені військовики з країн, підлеглих Британській короні. Чи шанує Україна своїх Героїв так, як шанують їх за кордоном?

Українець, ім’я якого вписане золотими літерами у військову історію перемог Першої світової війни. 22 серпня у Франції відбулось відкриття алеї Пилипа Коновала, кошти на облаштування якої зібрано силами української громади в Канаді.


Довідка: Ігор Козак – військовий і політичний експерт (Оттава-Вашингтон), Радник офісу екс-прем’єр-міністра Канади Стівена Харпера, членів парламенту Канади та членів Конгресу США з питань російської агресії проти України і Заходу.

Громадянин Канади українського походження. Перший український емігрант, який закінчив Королівську військову академію Канади, офіцер та дипломат ЗС Канади, НАТО, ООН, ОБСЄ (у відставці), відзначений  урядовими нагородами за заслуги в Канаді та за її межами (в так званих “гарячих точках”).

Будучи одним із провідних діячів української громади північної Америки та директором Ліги українців Канади, приділяє багато зусиль неприбутковій роботі в діаспорі й Україні.

Від самого початку російської агресії суттєво допомагає Україні, а саме: займається питаннями виділення й контролем за постачанням на фронт військової допомоги Заходу; лобіюванням інтересів України в світі; пропагуванням української тематики у міжнародних ЗМІ, мозкових центрах.
kozak
Один з ініціаторів канадського фонду “Приятелі Збройних Сил України”, який за останніх два роки надав майже на мільйон доларів гуманітарної допомоги військовослужбовцям (безпосередньо у зоні конфлікту) та їхнім сім’ям.


Організатор: Фундація “Вільні Люди” – благодійна організація, що займається соціально-гуманітарними проектами задля формування та консолідації дієвого середовища, що сповідує принципи українського консерватизму.  Проект “Чаювання Вільних” – зустрічі з цікавими людьми, піднімати цікаві теми з площини світогляду, формувати середовище людей державницького руху.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа