АНОНС: Зустріч з митцями “Музичного Батальйону”

VL-song

22 вересня о 19:00 за горнятком чаю зустрінемося з музикантами платформи “Музичний батальйон” – Сергієм Файфурою, Василем Лютим та Євгеном Романенком.

Головна тема – як квоти на радіо впливають на українських виконавців та як серед різноманіття пісень не загубити українську.

Акредитація для ЗМІ: [email protected]  Де? прес-зал “Української Інформаційної Служби”, м.Київ, вул. Ярославів вал, 9

Коли? 22 вересня о 19:00
Довідка: “Музичний Батальйон” – творче об’єднання музикантів і митців, яким не байдуже, якою буде в майбутньому Україна. Регулярно відвідує міста прифронтової зони та військові частини на сході, роблячи свій вклад у боротьбу з ворожою окупацією інформаційного та культурного простору України.

Закон “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)” запроваджує на радіо квоти на пісні українською мовою та ведення програм українською мовою.

Радіостанції зобов’язані транслювати у часових проміжках з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 щонайменше 25% пісень українською мовою та вести протягом доби щонайменше 50% програм українською мовою.

Загалом закон передбачає:

– встановити 35-відсоткову квоту на пісні українською мовою для часових проміжків з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00;

– квота вводиться поступово: протягом першого року – 25%, другого – 30%, третього – 35%;

– для радіостанцій, в яких ліцензією передбачено, що вони більше 60% продукту мовлять мовами ЄС, встановлюється пільгова квота на пісні українською мовою – 25%;

– квота на українську мову ведення ефіру – 60%;

– квота на мову ведення ефіру також вводиться поступово: протягом першого року – 50%, другого – 55%, третього – 60%.

Організатор: Фундація “Вільні Люди” – благодійна організація, що займається соціально-гуманітарними проектами задля формування та консолідації дієвого середовища, що сповідує принципи українського консерватизму. Проект “Чаювання Вільних” – зустрічі з цікавими людьми, піднімати цікаві теми з площини світогляду, формувати середовище людей державницького руху.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа