Анонс: Заходи до Дня Збройних сил України

Афіша Поровський

6 грудня 2018 р.

головна експозиція музею,

(вул. Лаврська, 27)

11:00 – «Слово свідка»

Відбудеться зустріч з екс-заступником командира 3-го полку спецпризначення полковником Збройних сил України Миколою Поровським.

Пан Микола – народний депутат України 1, 2 та 4 скликань Верховної Ради України, голова Республіканської християнської партії, полковник Збройних сил України, член Національної спілки письменників України.

З початком військової агресії на Сході України, незважаючи на свій вік (58 років), Микола Іванович був мобілізований до українського війська. Спочатку він обіймав посаду старшого офіцера 44-ї артилерійської бригади, яка формувалася на Яворівському полігоні. З серпня 2014 р. був призначений на посаду заступника командира 3-го полку спецпризначення.

Пан Микола брав участь у боях біля Курахово-Новотроїцького, шахти «Бутівка» та в Авдіївській промзоні. Спогади про ці події він описав у своїй книжці «Щоб в синім небі – стрічка золота».

Під час зустрічі офіцер поділиться з гостями своїми спогадами та роздумами про пережите, розповість про сучасний стан Збройних сил України.

15:30 – «На варті незалежності»

У просторі музейної експозиції «Український Схід. На лінії вогню» відбудеться музейна рефлексія, присвячена захисникам, чиє професійне служіння своїй країні збігається з роками її незалежності.

Іван Зубков, Ігор Гордійчук, Петро Потєхін, Олексій Савич, Олександр Гуменюк, Сергій Добренький – воїни України, відомі як Герої АТО/ООС. Вони ціною власного життя та здоров’я боронили Батьківщину від агресора. Долі різні: загинув, зазнав поранення в боях, продовжує воювати.

Усіх об’єднує те, що почали служити в лавах Збройних Сил з першого року незалежності України. Тоді, у 1991 році, вони обрали свій життєвий шлях – стали військовиками у Збройних Силах України, присягнули навіки захищати Батьківщину, її свободу та суверенітет. А під час війни на Сході України виконали цей обов’язок сповна.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа