Анонс виставки “Дебальцеве: п’ять років потому”

Перехрестя-Балу_Poster_1920x1072

До 5-ї річниці виведення Збройних сил України з

Дебальцівського плацдарму

18 лютого 2020 р. Україна вшановує захисників Дебальцівського плацдарму. У музеї пройде пам’ятний захід, під час якого відвідувачам буде презентовано частину експозиції «Український Схід», присвячену Дебальцевому. Відбудеться кінопоказ стрічки «Перехрестя Балу», створеної компанією «Фор-Пост» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Спогадами про оборону плацдарму й про те, як доводилося виходити з оточення, розкажуть учасники тих подій та члени родин. На зустрічі будуть присутні дружини та діти загиблих українських захисників.

Генеральний продюсер Міжнародного продюсерського центру «Фор-Пост» Олександр Дріз представить документальний фільм «Перехрестя Балу» (режисер – Євгеній Коваленко, сценарій Георгія Спасокукоцького та Володимира Патоли, 2017 р., 55 хв.).

Лютий 2015 р. Стратегічний шматок асфальту на перехресті доріг Дебальцеве – Фащівка – Чорнухине – Нікішине. Поряд із бійцями 128-ї гірсько-піхотної бригади безперервні атаки противника відбивають четверо мобілізованих прикордонників. За два тижні бетонні блоки та мішки з піском перетворилися на мотлох. Серед згарища бійці й надалі утримують позиції. Не припиняються мінометні обстріли, під прикриттям танків і артилерії перехрестя намагаються штурмувати терористи.

Тут, на блокпосту «Балу», відбувається зіткнення світоглядів, цивілізацій, людських характерів. Люди різних мирних професій мають швидко оволодіти військовим мистецтвом. Зграї круків над «зеленкою» нагадують: на недбалих чекає смерть. Як вижити й не збожеволіти на цьому перехресті — перехресті Балу?

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа