Анонс: Вечір пам’яті автора пострілу в обороні жертв Голодомору

lemyk4 квітня о 17.00 в Київському будинку вчителя з нагоди 100-річчя від дня народження відбудеться вечір пам’яті Миколи Лемика (1915-1941 рр) «Постріл в обороні мільйонів». Організатори: Центр національного відродження, громадське об’єднання “Українська справа”, Український інститут національної пам’яті. Захід відбувається за сприяння Міністрерства освіти і науки України.

У програмі виступи істориків: Володимира Бірчака, заступника директора державного архіву Служби Безпеки України, Івана Патриляка, доктора історичних наук, професора, декана історичного факультету Київського національного університету ім.Т.Шевченка, вітальне слово: Сергія Квіта, міністра освіти і науки України, Володимира В’ятровича, директора Українського інституту національної пам’яті, тематична мистецька частина: родинний гурт «Великодні зернята», пісняр Василь Лютий.

Захід відбувається згідно Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2015 році» № 184-VIII від 11.02.2015 р.

Довідка: Мико́ла Ле́мик або Лемик-Сенишин український політичний діяч, член ОУН від 1932 року, від 1941 року — крайовий провідник ОУН на східноукраїнських землях. Народився 4 квітня 1915 року в с.Солова Перемишлянського повіту на Львівщині. Розстріляний гестапо у жовтні 1941 року в м.Миргород Полтавської області. Микола Лемик 21 жовтня 1933 року у радянському консульстві Львова виконав атентат на Олексія Майлова, працівника ГПУ, який прибув до Львова на особисте доручення Сталіна. Атентат було здійснено згідно рішення ОУН в знак протесту проти Голодомору в Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа