Анонс: урочисте відзначення Дня Героїв у Києві

З ініціативи УВКР відбулося чергове засідання Організаційного комітету з проведення у Києві Дня Героїв, на якому були присутні представники національно-демократичних партій і громадських організацій політичних партій «Батьківщина», «За Україну!», УП «Собор», УНП, КУН та громадських об’єднань, зокрема, Української Всесвітньої Координаційної Ради, Фундації імені Олекси Гірника, Всеукраїнського товариства «Просвіта», Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги, Молодіжного Націоналістичного Конгресу, Ліги жінок України. Присутні наголошували, що свято Дня Героїв широко відзначається в діаспорі та на заході України, але, на жаль, у Києві його відзначення ініціюється вперше. З самого початку День Героїв був пов’язаний з іменами таких визначних постатей як Симон Петлюра та полк. Євген Коновалець, які саме в травні закінчили земний шлях, навічно закарбувавши свої імена в героїчній історії України.

Оргкомітет повідомляє, що урочисте відзначення Дня Героїв у Києві відбудеться 24 травня 2012 року у Великій Залі Спілки письменників України (вул. Банкова,2), о 18.00.

У програмі вечора:

— історична довідка про традицію відзначення Дня Героїв — доктор історичних наук, проф. Володимир Сергійчук;

— виступи керівників політичних партій та громадських організацій;

— демонстрування художньо-документального фільму «Спалився за Україну» (режисер Н. Фіцич), присвяченого 100-річчю Героя України Олекси Гірника та розповідь про його життя і боротьбу сина– народного депутата України кількох скликань Євгена Гірника.

— вручення нагород лауреатам Премії Героя України Олекси Гірника за 2012 рік сучасним політв’язням Юлії Тимошенко, Юрію Луценку та Віталію Запорожцю;

–концертна програма за участю майстрів мистецтв України;

–флеш-моб патріотичної молоді на честь Героїв України.

Ведучий вечора– Голова Української Всесвітньої Координаційної Ради Михайло Ратушний.

Прес-служба УВКР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа