Анонс: у Києві розкажуть про міфи та факти польсько-українського конфлікту

ukrXpol1024x576

Про польсько-український конфлікт у роки Другої світової війни та про те, що стоїть на перепоні до порозуміння між двома державами, науковці розкажуть під час зустрічі на тему “Польсько-український конфлікт у роки Другої світової війни: міфи і факти”.

12 липня о 13:00

УНІА “УКРІНФОРМ”

(Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16)

Які причини польсько-українського конфлікту у роки Другої світової війни? Хто вчиняв убивства? Скільки людських життів забрав конфлікт? Ким були жертви протистояння? Що стоїть на перепоні взаємного українсько-польському порозумінню пам’яті про ті трагічні події? Як долати міфи і встановлювати правду про складні сторінки минулого?

Відповіді на ці та дотичні питання дадуть фахівці, які займаються науковими та історико-правовими дослідженнями польсько-українського конфлікту.

Учасники також обговорять проблеми дослідження та політики пам’яті щодо конфлікту, який забрав життя тисяч українців і поляків.

У розмові візьмуть участь:

Іван Патриляк, декан історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор історичних наук, професор;

Володимир В’ятрович, Голова Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук;

Володимир Бірчак, керівник академічних програм Центру дослідження визвольного руху;

Ярослав Борщик, науковий співробітник Інституту історії України НАНУ, кандидат історичних наук;

Сергій Рябенко, начальник відділу правового забезпечення Українського інституту національної пам’яті, юрист;

Модерує Богдан Галайко, директор Науково-дослідницького інституту українознавства, кандидат історичних наук.

Організатори: Український інститут національної пам’яті, Науково-дослідницький інститут українознавства МОН України, Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа