Анонс: на Форумі Видавців В’ятрович говоритиме про виклики пам’яті та стосунки з Польщею

wiatr-3

Про історію, пам’ять та відносини між українцями та поляками, про причини протиріч та до чого це може призвести — розкаже Голова Українського інституту національної пам’яті, історик Володимир В’ятрович на Форумі видавців у Львові.

22 вересня о 19.00

Наукова бібліотека ЛНУ імені Івана Франка

м. Львів, вул. Драгоманова, 5

Відомий історик та автор книг “За лаштунками “Волині-43”. Невідома польсько-українська війна” та “(Не) історичні миті. Нариси про минулі сто років” поділиться міркування про цінність історії та завдання пам’яті.

Як формується національна пам’ять та як формуються уявлення про минуле в сусідніх народів? Які виклики відновлення національної пам’яті є неминучими і як на них відповідати? Якою є перспектива польсько-українських відносин в історичній царині?

Про ці та інші питання йтиметься під час публічної розмови із Володимиром В’ятровичем, істориком, публіцистом, Головою Інституту національної пам’яті.

Захід організовано: Форум видавців, Український інститут національної пам’яті, Книжковий Клуб “Клуб сімейного дозвілля”.

Нагадаємо, кандидат історичних наук Володимир В’ятрович – Голова Українського інституту національної пам’яті. У 2008-2010 роках очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КҐБ. У 2010-2011 роках працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії, очолював вчену раду Центру досліджень визвольного руху, член наглядової ради Національного музею-меморіалу “Тюрма на Лонцького”. Був серед ініціаторів пакету декомунізаційних законів. Автор і співавтор 14 книг з історії ОУН та УПА, українського визвольного руху ХХ століття, Другої світової війни, українсько-польських стосунків.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа