Анонс: “Лицарський Хрест Добровольця Львівщини”

Лицарський_хрест_добровольця

14 березня, до Дня Добровольця, у місті Львові пройде мистецький культурно-просвітницький захід – “Лицарський Хрест Добровольця ЛЬВІВЩИНИ”.
Станом на сьогодні Церемонія нагородження «Лицарський Хрест Добровольця» – це захід національного рівня, на якому вшановують Добровольців з усієї України. З гордістю констатуємо, що Львівщина приймає цю почесну естафету і вже 14 березня проведе свою церемонію нагородження! На цьому заході буде вшановано 20 добровольців Львівщини, 5 з яких вшановуються посмертно.
Ця церемонія – чудова можливість для волонтерів, громадських активістів, представників влади та в цілому громади Львівщини висловити свою вдячність та шану Героям-Добровольцям! Ордени загиблих Героїв, в рамках заходу, отримають родини добровольців.
Церемонію «Лицарський Хрест Добровольця» було започатковано в 2016 році Жіночою Волонтерською Сотнею Самооборони Чернігівщини з метою вшанування тих хлопців і дівчат, які першими, за покликом серця, стали на захист своєї країни від окупанта. Як зазначає режисер та ведуча заходу Оксана Тунік-Фриз: «Крім вручення нагород та вшанування добровольців, захід несе
просвітницьку та виховну мету, адже жоден герой і подвиг не має бути забутим! Ми провели вже шість церемоній та вшанували 121 добровольця і будемо продовжувати вручати ордени та розповідати про героїчний шлях українських добровольців».
До організації заходу у Львові долучились Юлія Слободян зі спільнотою волонтерів «Подаруй солдату захист», БФ «Солдатські матері» на чолі з Ольгою Тимик, співачка, громадська діячка Софія Федина та громадська активістка, волонтерка, депутат Львівської обласної ради Уляна Дорош.
У церемонії нагородження беруть участь: Народна артистка України Жанна Боднарук, Заслужена артистка України Наталка Карпа, Софія Федина, Сергій Котовський, Євген Мацак.
Щиро запрошуємо долучитись до нашого заходу, адже слава про Героїв-Добровольців має закарбуватися в народній пам’яті назавжди!
Серце до серця, плече до плеча!
Учасники прес-конференції:
Оксана Тунік-Фриз – режисер та ведуча Церемонії нагородження «Лицарський Хрест Добровольця».
Юлія Слободян – організатор, громадська діячка, волонтерка.
Софія Федина – організатор, громадська діячка, волонтерка, співачка.
Ольга Тимик – організатор, голова БФ «Солдатські матері», волонтерка, громадська діячка.
Уляна Дорош – організатор, депутат Львівської обласної ради, громадська активістка, волонтерка.
Наталка Карпа – Заслужена артистка України.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа