Анонс: дитячий перформанс з іменами полеглих захисників України

Янголи плакат

До Міжнародного дня миру

20 вересня о 15:00 до Міжнародного дня миру на головній площі Меморіалу відбудеться дитячий перформанс «Янголи над Україною». Школярі з різних регіонів України разом із відомим митцем Левком Скопом виготовлять паперових янголів та створять у виставковій залі музею мистецьку інсталяцію. Кожен янгол буде названий ім’ям полеглого на Українському Сході захисника, а на своїх крилах нестиме побажання миру, добра та процвітання Батьківщині. Нині Україні вкрай потрібен мир. Саме щирі дитячі заклики про захист полинуть до небесних сил. Створена інсталяція ніби згуртує янголів над Україною, стане своєрідною музейною територією для охоронців, провісників миру, який неодмінно наступає після кожної війни.

Акція відбудеться в рамках V Конгресу юних посланців миру «Усім світом – за мир!». Такі заходи вже стали традиційними і проводяться щороку Федерацією всесвітнього миру, партнером якої є музей. Упродовж року діти реалізують миротворні проекти в навчальних закладах та репрезентують їх під час зібрання.

Довідка: Левко Скоп – український мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець, поет, музикант, учасник Євромайдану, волонтер.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа