Андрій Парубій: Судова реформа – ключове завдання цьго тижня

Голова Верховної Ради Андрій Парубій називає законодавче завершення ухвалення законів щодо здійснення судової реформи ключовим завданням для парламенту на поточному тижні.

Про це він заявив на брифінгу після Погоджувальної ради.

“Я вважаю, що найважливішим завданням, яке цього тижня стоїть перед Верховною Радою, є законодавче завершення ухвалення законів щодо здійснення судової реформи”, – наголосив спікер парламенту.

Він нагадав, що судову реформу й зміни до Конституції вже було схвалено в першому читанні.

“Згідно закону й Конституції між першим та другим читанням не передбачається внесення змін до тексту змін до Конституції, але в низки народних депутатів та фракцій були певні застереження. Було прийнято рішення, щоб через робочу групу створити законопроект, який міг би ризики, які несуть в собі зміни до Конституції, зняти шляхом прийняття законопроекту”, – зазначив Андрій Парубій.

За його словами, кілька днів тому було завершено роботу робочої групи, до складу якої увійшли представники більшості фракцій українського парламенту, а також Адміністрації президента, і був підготовлений до розгляду законопроект “Про судоустрій і статус суддів”.

“Він сьогодні має бути зареєстрований в Апараті Верховної Ради, і фактично з моменту погодження законопроекту відкривається шлях до голосування в другому читанні і в цілому змін до Конституції, які стосуються реформи судів”, – додав представник “Народного фронту”.

Він назвав надзвичайно амбіційним завданням внесення змін до Конституції в частині судової реформи, водночас висловивши сподівання, що депутати зможуть провести остаточну дискусію щодо законопроекту, щоб у вівторок включити його до порядку денного, в середу розглянути на комітеті і, відповідно, в четвер внести документ на голосування.

“Ще раз наголошую, що з ухваленням цього закону з’явиться можливість проголосувати за внесення змін до Конституції в другому читанні, і ми докладемо всіх зусиль для того, аби прийняти це рішення вже у четвер”, – підсумував Андрій Парубій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа