Amnesty International: Сенцова використали як розмінну монету в політичних угодах

ailogoУ відповідь на новину про те, що український кінорежисер Олег Сенцов та десятки інших затриманих були звільнені у процесі обміну в'язнями між Росією та Україною, Марі Стразерс, директорка Amnesty International по Східній Європі та Центральній Азії, зазначила:
«Олег Сенцов та багато інших, які потрапили до в'язниці після окупації Росією та незаконної анексії Криму, є жертвами політично мотивованого переслідування, і, насамперед, вони ніколи не повинні були бути ув'язнені. Попри те, що їх звільнення є великим полегшенням, жахливо усвідомлювати, що їх використовували як розмінну монету в політичних угодах.
Конфлікт на сході України відкрив новий і трагічний розділ щодо прав людини в країні та за її межами. Після арешту, незаконного перевезення до Росії та несправедливого судового процесу у військовому суді, Олег Сенцов провів за ґратами більше шести років.
Російська влада насмішливо відмовилася визнати його українське громадянство і перевезла його на відстань 3 000 кілометрів від своєї сім’ї та рідного Криму до колонії у холодному Лабитнангі на крайній півночі Росії.
"Ніхто не повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності та ув'язнення винятково через політичні мотиви; ми вимагаємо справедливості для всіх ув'язнених, які піддаються цим політично мотивованим судовим процесам. Всіх тих, хто був ув'язнений виключно за реалізацію своїх прав людини, слід негайно та беззастережно звільнити».

Отримано з поштової розсилки Пресслужба Amnesty International Україна [email protected]; Received: from smtp114.emlone.com [84.237.210.70]); Sat, 7 Sep 2019 07:37:12 -0400

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа