Amnesty International буде присутня на судовому засіданні щодо справи “Ялтинської шістки” у Ростові-на-Дону 14 та 15 лютого

ailogo

14 лютого 2018

Amnesty International буде присутня на судовому засіданні щодо Ялтинської шістки у Ростові-на-Дону 14 та 15 лютого, представниці/представники організації доступні для інтерв’ю.

Засідання відбудеться о 14.02 о 14.00 та 15.02 о 9.00 за Київським часом

Слідкувати за перебігом подій можна буде на сторінці організації www.facebook.com/amnestyua

Росія: Справа кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку не має розглядатися військовим судом

Росія повинна відмовитися від запланованого розгляду справи кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку військовим судом, зняти з нього всі обвинувачення в тероризмі та забезпечити його негайне звільнення, заявили в Amnesty International напередодні початку судового розгляду справи Куку, який стартує 14 лютого в Ростові-на-Дону.

«Справа Еміра-Усеїна Куку, хибно звинуваченого у причетності до нібито «терористичної» організації в Криму, символізує собою ту ситуацію, з якою зіткнулись кримськотатарські активісти на окупованому Росією півострові. Заарештований на підставі неправдивих обвинувачень в тероризмі, Куку неодноразово підлягав затриманням аж до арешту 12 лютого 2016 року, а в його оселі кілька разів проводилися обшуки. Його дружина і дев’ятирічний син зазнавали переслідувань і залякувань з боку агентів російських спецслужб, коли правозахисник вже перебував за ґратами», – заявила Марія Гур’єва, спеціалістка з медіа та комунікацій Amnesty International Ukraine.

«Кримінальне переслідування Еміра-Усеїна Куку та членів т.з Ялтинської шістки на підставі сфабрикованих і необґрунтованих обвинувачень має бути припинене.»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа