Американці створили ресурс для боротьби з (російською) дезінформацією

В той час, коли глобальне розповсюдження дезінформації зорстає та посилює свій вплив, «Голос Америки» (VOA) і «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (RFE/RL) об’єднали свої зусилля для створення нового ресурсу перевірки інформації.

Цього тижня вони запустили новий сайт Polygraph.info (http://www.polygraph.info/). Це незалежний і дуже важливий ресурс у світі, де обсяг неправдивої інфрмації, що вводить в оману, зорстає.
«Polygraph.info відповідає попиту громадськості щодо професійно перевіреної інформації і буде посилювати новини RFE/RL і VOA, які передаватимуть правду», – заявив президент корпорації RFE/RL Томас Кент.
«Це відділяє факти від вигадок, додає контекст і викриває брехню, зменшуючи руйнівні наслідки дезінформації, а також допомагає аудиторії зробити обґрунтований вибір та ухвалити рішення», – сказала директор VOA Аманда Беннетт.

Заходьте на сайт Polygraph.info та дізнайтеся як команда журналістів «Голосу Америки» (VOA) і «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (RFE/RL) аналізує публічні урядові заяви або публічні висловлювання високопосадовців, щоб пролити світло на дезінформацію.

Джерело: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа