Американський регулятор дав офіційний дозвіл на «бустерну» вакцинацію Modern-ою та Johnson&Johnson

vaccine11

Управління контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) ухвалило рішення про дозвіл на застосування «бустерних» доз вакцин від COVID-19 виробництва компаній Moderna та Johnson&Johnson. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Таким чином, американський регулятор ухвалив додаткове застосування вакцини Moderna через шість місяців після повної вакцинації передусім людей, старших від 65 років. Крім того, в першочергову категорію входять особи від 18 до 64 років, які мають ризики важкої форми захворювання на COVID-19, а також ті, хто часто контактує з зараженими на SARS-CoV-2, зокрема, в медичних закладах.

Одноразову дозу вакцини Janssen (від Johnson & Johnson) можна вводити як мінімум через два місяці після попереднього щеплення особам від 18 років.

Раніше Регулятор ЄС підтримав застосування бустерної дози вакцини Pfizer. Комітет оцінює дані щодо бустерної дози вакцини Moderna.

США офіційно рекомендували «бустерну» дозу Pfizer для уразливих категорій. Має застосовуватися через шість місяців після другої ін’єкції вакцини Phizer.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа