Американський посол побував на українсько-російському фронті

Сьогодні, 30 липня, у Краматорську заступник керівника АТО полковник Костянтин Соколов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні паном Джеффрі Пайєттом

Під час заходу полковник Костянтин Соколов поінформував американську сторону про поточну ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції. Зокрема, він зазначив що обстановка на сході України залишається стабільно напруженою.

— Попри щоденні обстріли позицій українських військових, незаконні збройні формування цілеспрямовано руйнують цивільний сектор та промислову інфраструктуру регіону. Противник продовжує використовувати диверсійно-розвідувальні групи майже на всіх напрямках уздовж лінії розмежування, а російська сторона здійснює незаконне постачання матеріально-технічних засобів та боєприпасів, — наголосив заступник керівника АТО.

У цьому контексті полковник Костянтин Соколов звернув увагу американської сторони на значну кількість дезінформації, яка поширюється у світі Російською Федерацією щодо подій в Україні та наголосив, що на даний час ні в кого не виникає сумнівів щодо справжнього обличчя бойовиків, яким раніше подекуди вдавалося видавати з себе «борців за свободу».

Крім цього, полковник Костянтин Соколов розповів представникам закордонної делегації про створення в зоні АТО логістичних центрів, де будуть завезені товари з України, працюватимуть мобільні банкомати, а також надаватимуться консультації з різних юридичних питань.

Завершуючи зустріч, заступник керівника АТО подякував гостям за підтримку українського народу та допомогу військовим.

— Для усіх нас дуже важлива ваша підтримка. Враховуючи виклики та загрози, ми добре знаємо, що і як треба робити. Я переконаний, що ми переможемо, а Україна буде сильною та незалежною державою, — додав Костянтин Соколов.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні пан Джеффрі Пайєтт відзначив, що американська сторона високо цінує зусилля, яких докладають українські військовослужбовці з метою збереження державного суверенітету України.

— США були і залишаються солідарними з народом України, — зазначив він.

11252553_1040592229284916_1366644833293078224_n

Прес-центр АТО
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа