Американські українці засудили “зустріч Путіна і Трампа на Ельбі”

ucca-logo3

У п’ятницю, 24 квітня, Росія оприлюднила зображення улюбленого проекту Володимира Путіна: новий російський православний собор, розташований у центрі «військового тематичного парку» під Москвою, який планують відкрити 9 травня. Путін зафіксував 9 травня на відміну від будь-якого іншого радянського чи російського правителя після Сталіна, тим більше в цю 75-ту річницю перемоги союзників над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні. Всередині цього собору так звані релігійні мозаїки зображують Путіна поряд із міністром оборони та директором ФСБ (сучасним наступником КДБ). Ще одна мозаїка зображує портрет Сталіна, який тримається над натовпом радянських солдатів під час параду Дня перемоги Другої світової війни 1945 року на Червоній площі. У фінальному священному акті стіни собору відображають мозаїчну данину незаконному вторгненню Росії та тривалій військовій окупації українського Криму, один фрагмент оголошує “наш Крим”.

Лише через день після того, як Путін розпочав цю нову дезінформаційну кампанію щодо Радянського Союзу напередодні 9 травня, президент Дональд Трамп та президент Росії Володимир Путін виступили з рідкісною спільною заявою, щоб проілюструвати “як наші країни можуть відмовитися від розбіжностей, будувати довіру та співпрацювати в пошуках більшої справи “. Нібито виданий на честь 75-ї річниці першої зустрічі між американськими та радянськими військами під час Другої світової війни, цей символічний жест є досить тривожним. Тому українська американська спільнота з недовірою відреагувала на спільну заяву Білого дому та Кремля цієї суботи, 25 квітня.

На жаль, “зустріч на Ельбі”, про яку йдеться у спільній заяві та в усіх російських ЗМІ, призвела лише до десятиліть жорстокого авторитарного контролю Радянським Союзом над усіма частинами Східної Європи та, зокрема, над народом України. Майже через сім десятиліть вторгнення Росії в Україну в 2014 році призвело до вбивства понад 13000 осіб та переселення понад 2,5 мільйона мирних жителів – найбільшого переміщення воєнного часу в Європі після Другої світової війни, яка почалася в 1939 році як спільне вторгнення на українські землі Сталіна і Гітлера. Уряд Сполучених Штатів послідовно підтримував суверенітет, незалежність та непорушність кордонів України з часу вторгнення Росії, заявивши як офіційну державну політику “допомагати уряду України у відновленні її суверенітету та територіальної цілісності з метою стримування уряду Російської Федерації від подальшої дестабілізації та вторгнення в Україну та інші незалежні країни».

Як патріотичні американці, Український Конгресовий Комітет Америки (УККА), найбільше представництво американців українського походження, оцінює наших політичних лідерів під кутом захисту свободи та демократичних ідеалів, коли вони протистоять іноземному противнику. Коли Путін заявив про намір прийняти делегацію високого рівня зі США на його параді з Днем Перемоги в Москві, UCCA дала зрозуміти нашу позицію до 9 травня. Хоча парад 9 травня був відкладений у світлі світової пандемії, Путін збільшив свою всесвітню дезінформаційну кампанію, покликану перевірити волю міжнародного режиму санкцій, введеного проти Росії.

Замість того, щоб видавати спільні заяви з кривавим режимом Путіна, УККА закликає США продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією шляхом посилення санкцій проти Росії, поки всі приховані та явні російські сили та техніка не будуть видалені з України, включаючи відкликання будь-якої територіальної претензії на Кримський півострів.

putin-trump

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа