Акції святкування Дня Незалежності Республіки Білорусь відбудуться в кількох країнах Європи

belor-infocentr

27 липня – День Незалежності Республіки Білорусь, головне національне свято, яке було незаконно та нелегітимно скасовано Лукашенком 1996 року, але опозиція і білоруський народ щороку продовжує його святкувати. Саме в цей день, 27 липня 1990 року було ухвалено Декларацію про державний суверенітет Білорусі, яка стала ще одним цвяхом у труну «тюрми народів» під назвою СРСР.

Цього року в Києві 27 липня о 18:00 в парку Шевченка біля пам’ятника Кобзарю відбудеться віче та концерт з нагоди Дня Незалежності Білорусі. У заході братимуть участь білоруські та українські громадські діячі, співаки, музиканти, літератори.

Серед них – народний артист України Кирило Стеценко, лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, автор-виконавець, учасник багатьох гуртів Орест Криса, кобзарі Святослав Силенко (син Тараса Силенка, який нещодавно помер від онко) та Тарас Компаніченко, співачка, лідерка гурту «Телері» Леся Рой. Будуть звучати пісні білоруською та українською мовами. Ведучий акції – відомий білоруський телеведучий, шоу-мен, актор, фронтмен групи «DaVinci» Денис Дудинський, який рік тому підтримав страйк проти режиму Лукашенка, втративши роботу на телестудії, але зберігши ім’я.

Такі ж акції пройдуть у Польщі, Литві та ще кількох країнах Європи.

Мета акцій – солідарність з білоруським народом.

Запрошуємо взяти участь у святі та інформаційно підтримати акцію!

Слава Україні!

Живє Бєларусь!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа