“Айдар” заперечує свою участь в “прожектах Семенченка”

прес-реліз 18.02.2015 Айдар спростовує прожекти із Семенченком_html_b362d864

24 окремий штурмовий батальйон Збройних Сил України

«АЙДАР» В/Ч ПП В 0624

Повідомлення для преси Київ, 18.02.2015 р.

Офіційна заява батальйону «Айдар» В/Ч ПП В0624 щодо створення Генерального штабу добровольчих батальйонів

Семен Семенченко (Костянтин Гришин) у своєму відео зверненні повідомив про створення Генерального штабу добровольчих батальйонів. Ця заява не відповідає дійсності і потребує негайного спростування.

До керівництва добровольчого батальйону «Айдар» не надходило запитів, пропозицій чи запрошення для обговорення необхідності чи безпосередньо створення будь-яких структур, що можуть підміняти чи дублювати у той чи інший спосіб роботу Генерального Штабу, не зважаючи на форму чи назву таких можливих ініціатив чи об’єднань.

Трактування Семенченком оперативних нарад керівників підрозділів добровольчих батальйонів як основу для створення якихось коаліцій чи блоків є повною нісенітницею. Таке прагнення видавати бажане за дійсне є згубною рисою для людини, яка претендує на роль командира крупного військового підрозділу.

Батальйон «Айдар» є єдиним добровольчим штурмовим батальйоном Міноборони, і підпорядковується напряму Генеральному Штабу, оперативному командуванню сектору та Верховному Головнокомандуючому – Президенту України.

З перших днів свого існування ми тісно співпрацюємо із іншими добровольчими батальйонами, особливо у обміні розвідданими та плануванні операцій. Ми з повагою відносимося до бійців «Донбасу», але із Семеном Семенченком (Костянтином Гришиним)

«Айдар» не має нічого спільного, і тим більше не буде брати участі у «прожектах» цього горе-командира, що тричі формував свій батальйон, і тричі його зраджував.

Безвідповідальні, неузгоджені із вищим військовим керівництвом рішення Семенченка-Гришина, та що там – за відсутності координації навіть із іншими добровольчими батальйонами, з якими Семенченко безпосередньо проводив операції – неодноразово призводили до загибелі солдат, у тому числі події під Іловайськом та подіях двохтижневої давності.

«Айдар» переконливо радить пану Семенченку двічі подумати, перш ніж вдаватися до заходів у реальному, не фейсбучному, просторі. І тим більше висловлюватися від імені інших добровольчих батальйонів.

«Є честь офіцера, повага підлеглих, і власна гідність. Це – цінності, а у Семенченка не те що справжніх чеснот офіцера, навіть тегів для ФБ таких нема. Це і є причина тих рішень та висловлювань, що приведуть Семена-Костянтина під трибунал» – зауважив Сергій Мельничук, командир батальйону «Айдар».

Сподіваємося, військова прокуратура найближчим часом дасть повну оцінку тих рішень та заяв, що робить випадкова людина у військовій формі від імені кращих бойових підрозділів української армії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа