Україна ігноруватиме Європу в питанні енергетики

Існує цілком реальна можливість того, що Україна прийматиме рішення у сфері енергетики без узгодження з Енергетичним співтовариством, членом якого є, заявив президент Віктор Янукович.

За словами глави держави, при прийнятті Енергетичним співтовариством окремих рішень позиція Україна не була врахована, хоча узгодження таких питань зі всіма учасниками спільноти передбачено його статутом.

“Статут Енергетичного співтовариства, там написано, що не можна допускати такі речі без узгодження сторонами-учасниками Енергетичного співтовариства. Але це вже було зроблено, ніхто з нами нічого не погоджував. Зробили і зробили. А нам роблять зауваження, коли ми щось думаємо і плануємо робити так, як це вигідно національним інтересам України”, – сказав Янукович.

На думку президента, у такому випадку українська влада може поводитись аналогічно і діяти виключно в інтересах держави. Як повідомлялось, у разі виникнення суперечностей між новим Україно-Російським газовим договором та зобов’язаннями України за іншими міжнародними договорами (зокрема, за Договором про Енергетичне співтовариство), переважну силу матимуть положення саме нового газового договору.

Це практично виштовхує Україну з європейського газового простору та ставить хрест на європейській інтеграції країни, переконані експерти.

Джерело: ТСН

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа