54 депутати пропустили 90% голосувань Ради в жовтні

інфографіка(1)

54 народні депутати майже не голосували у жовтні, пропустивши 90% голосувань. Із них 14 –не проголосували жодного разу за місяць.

Нульові показники голосувань у Вадима Рабіновича, Костянтина Жеваго, Дмитра Яроша, Лева Підлісецького, Романа Зварича, Гліба Загорія, Юхима Звягільського, Дмитра Голубова. Жодного разу не проголосували депутати-втікачі: Євген Бакулін, Сергій Клюєв та Олександр Онищенко. Не голосували також В’ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання депутатських повноважень, а також Надія Савченко, яку утримують під вартою.

За даними веб-сайту ВР офіційно вони пропустили голосування з невідомих причин, тобто, не через хворобу чи відрядження.

Частина відомих депутатів проголосували лише кілька разів за місяць. Серед них Дмитро Добкін (взяв участь в 5,4% голосувань), Андрій Білецький (7,3%), Віталій Хомутиннік (7,6%), Євгеній Мураєв (7,6%), Сергій Ківалов (8,8%), Семен Семенченко (9,4%), Олесь Довгий (9,4%), Андрій Лозовой (10,2%).

Часто політики не голосували, хоч офіційно були зареєстровані на засіданні.

Найбільше депутатів, що пропустили 90% голосувань, у групі «Воля Народу» (8 осіб) та фракції «Опозиційний блок» (11 осіб).

Всього у жовтні відбулося дванадцять пленарних засідань ВР, на яких було проведено 275 голосувань. За цей час було прийнято 17 законодавчих актів Верховної Ради. Зокрема, прийнято за основу проект закону про статус української мови, підтримано так звану Постанову щодо телеканалів 112 та NewsOne, а також закон про визнання офіційним вітання «Слава Україні! – Героям слава!».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа