30% населення Канади вакцинувилися від COVID-19

vaccine

У Канаді від початку кампанії із вакцинування від COVID-19 наприкінці минулого року вже понад 11 млн громадян отримали принаймні одну дозу щеплення.

Про це свідчать офіційні дані, оприлюднені урядом Канади.

Станом на п’ятницю, 30 квітня, 11 млн 140 тис. 391 канадець отримав першу дозу щеплення від COVID-19, що становить 29,31% від загального населення країни. Повний курс із двох доз пройшло усього 968 828 канадців, тобто 2,55% загального населення.

У Канаді до вакцинування від COVID-19 застосовується принцип пріоритетності на основі уразливості, тому деякі категорії населення отримали доступ до щеплень значно раніше за інших. Понад 88% канадців, старших 80 років, вже отримали принаймні одну дозу, як і близько 84% людей, старших 70 років.

Протягом останніх тижнів темп кампанії із вакцинації населення у Канаді суттєво зріс й щодня щеплення отримує близько 300 тисяч людей.

Проте кількість нових випадків інфікування у країні залишається високою. Найбільш населена провінція Онтаріо з середини квітня посилила обмежувальні карантинні заходи, а загальна кількість інфікованих від початку пандемії у Канаді перевищила 1,2 млн.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа