Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2022

sanctions-us

1. Мінекономіки росії оцінило ризики падіння економіки під час посилення санкцій.
• У негативному варіанті спад російської економіки цього року становитиме 8,8%, за базовим сценарієм він очікується на рівні 7,8%.
• У консервативній оцінці відомство враховує жорсткіші санкції.
2. Сценарні умови соціально-економічного розвитку рф на 2022 р. від Мінекономрозвитку росії:
• видобуток нафти знизиться на 9,3% до 475,3 млн т, газу – на 5,5% до 720,9 млрд кубів.
• експорт нафти скоротиться на 1,2% до 228,3 млн т, нафтопродуктів – на 20% до 115,3 млн т.
• експорт газу знизиться на 10% до 185 млрд кубів, експорт ЗПГ зросте на 5,5% до 30,7 млн т.
3. Росіяни подали рекордну кількість заяв про банкрутство. У березні-квітні 2022 року було зареєстровано понад 60 000 банкрутних справ. Це втричі більше ніж за аналогічний період 2020 року.
4. АвтоВАЗ продовжив режим простою через відсутність комплектуючих. Режим простою на АВТОВАЗі продовжили до 27 травня. Його запровадили через дефіцит комплектуючих.
5. АвтоВАЗ на тлі дефіциту комплектуючих закрив проект LADA XRay. Компанія не планує відновлювати складання XRay, а роботи над зміненими чи оновленими комплектаціями таких автомобілів більше не ведуться.
6. Велика Британія підтримує створення міжнародного карного трибуналу над путіним та іншими лідерами рф у зв’язку з війною в Україні.
7. Bank of New York перестане надавати послуги з російських євробондів. Bank of New York повідомив власників російських євробондів, що через санкції Євросоюзу відмовляється виконувати функції довірчого управителя з цих паперів.
8. Deutsche Bank перестав працювати з низкою великих російських банків, закривши їм кореспондентські рахунки. Такі дії можуть спричинити проблеми при переказах росіянами коштів за кордон. Раніше схоже рішення ухвалила група Raiffeisen.
9. Французька група Societe Generale завершила операцію з продажу Росбанку та всіх своїх російських активів.
10. Австралія запровадила санкції щодо гендиректорів RT та «Росія сьогодні». Влада Австралії ввела санкції щодо восьми російських журналістів, а також низки державних службовців та організацій.
11. Канада заборонила в’їзд президенту РФ Путіну та ще близько для тисячі росіян із його оточення. “Люди у списку і так уже перебувають під санкціями, проте “тепер їм закрито доступ” до Канади”, – повідомив міністр громадської безпеки країни Марко Мендічино.
12. Експорт китайських технологій у росію різко скоротився в березні після введення санкцій США:
• постачання ноутбуків з Китаю до росії в березні впало на 40% порівняно з лютим;
• експорт смартфонів скоротився на 2/3;
• експорт телекомунікаційного мережевого обладнання впав на 98%.
13. Російська донька Google розпочала процес банкрутства. ТОВ «Гугл» подало повідомлення, в якому повідомило, що з 22 березня 2022 року «передбачає власне банкрутство та неможливість виконання грошових зобов’язань», у тому числі оплати праці працівників.
14. Чотири країни ЄС збільшать парк морських ВЕС, щоб скоротити залежність від росії. Бельгія, Данія, Німеччина та Нідерланди планують до 2050 року збільшити загальну потужність офшорної вітрогенерації до 150 ГВт. Це дозволить прискорити відмову від викопного палива та скоротити залежність від росії.
15. Країнами-лідерами за рівнем бізнес-бойкотування рф стали Австралія, Норвегія, Литва, Великобританія та Південна Корея.
16. ТОП-5 країн світу з найнижчим рівнем виходу бізнесу із рф: Туреччина, Китай, Ісландія, Словенія, Греція.
• Підприємства зі сфери послуг (зокрема: бізнес послуги, спорт, медіа, фінанси), і навіть високотехнологічні промисловості більш схильні залишати російський ринок.
• Найбільша частка лояльних до рф компаній виявилася серед таких економічних секторів як охорона здоров’я, виробництво металургійної сировини та матеріалів, будівництво, телекомунікації, текстильна промисловість.
17. Міжнародна федерація баскетболу виключила зі своїх турнірів збірні білорусі та росії.
18. Польська мережа Żabka зупиняє замовлення з рф та білорусі. Żabka є найбільшою мережею невеликих продуктових магазинів біля будинку.
19. «Аерофлот» призупинить продаж квитків до південних міст Росії. «Аерофлот» вирішив до 30 червня призупинити продаж авіаквитків до низки міст на півдні Росії, в які обмежені польоти у зв’язку з бойовими діями.

 

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа