«Зеленка» для Путіна

3ddc7c1342202ff1939ae99b11098ec6_M.jpg

Є такий відомий практично для кожного медичний препарат – «зеленка». Натомість, не кожен знає його правильну, офіційну назву – «брильянтовий зелений» (тетраетил-4,4-диамінотрифенілметану оксалат) — синтетичний аніліновий барвник трифенілметанового ряду. Міжнародна назва: Viride Nitens. Проте краще користуватися таки народною назвою – «зеленка». Тим більш, що, з народної точки зору, сфера його застосування значно ширша за офіційно окреслену в медицині.

Але спочатку трішки про пацієнта, тобто – Путіна. Оскільки українських медиків можна запідозрити в упередженості, варто вислухати думку людини, яка репрезентує європейську «медицину». Генерал – майор у відставці Франк ван Каппа , член верхньої палати парламенту Нідерландів , екс-радник з безпеки при ООН і НАТО в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив: «Справжні геополітичні проблеми Росії ˗ на її південних рубежах, на Кавказі, і в Сибіру, на кордоні з Китаєм, де проходить геополітичний зріз.

Політика штучного загострення почуття приналежності до етнічної спільності, яку веде Кремль, може вилізти самій Росії боком. Не тільки на Кавказі, але і в Східному Сибіру, де живе досить багато китайців. Західні кордони Росії були ще найбільш спокійними». Невідомо, наскільки досконало володіє генерал ван Капп інформацією стосовно ситуації в прикордонних з Китаєм російських територіях, проте з його оцінкою важко не погодитися. Далі ван Капп висловлює не надто приємну для українців думку ˗ в короткостроковій перспективі Путін має шанси виграти це протистояння , тому що ніхто не знає , як правильно відповісти на гібридну війну , яку веде Путін в Україні. Під поняттям «гібридна війна», мабуть, мається на увазі мобілізація кримінального контингенту південно-східних областей України під керівництвом московських диверсантів, яка супроводжується заявами директора цирку «Кремль» Путіна та його клоунів на зразок Лаврова, мовляв, ми тут ні до чого, хіба що готові прийти в якості «самих собою запрошених миротворців». Однак далі ван Капп висловив більш оптимістичні думки: «Але в середньо ˗ і довгостроковій перспективі Путін програє. Росія потраплятиме у все більшу залежність від зарубіжних технологій і капіталу, виявиться затиснутою між двома потужними економічними блоками ˗ трансатлантичним блоком США та ЄС, який формується зараз і налічуватиме більше 800 мільйонів жителів, і Китаєм».

Важко не погодитися зі сумними перспективами народженої в хворому мозку Путіна неоімперії. І навіть не тільки геополітичними. Попри всі спроби облаштувати «науковий балаган» (навіть цирком це назвати важко) в Сколково, навіть якщо Саудівська Аравія не прийме пропозицію США обвалити ціни на нафту і поховати режим Путіна за всі його «подвиги» на Кавказі стосовно мусульман та підтримку неприємного для шейхів президента Сирії Асада – все одно Росія свою економіку так і не зможе підняти, адже це можна зробити тільки налагодивши торговельні зв’язки з Заходом і поборовши корупцію. Звичайно, з корупцією Путін боротися не збирається (звідкіля ж свій відсоток брати, і ще всіляких Алін Кабаєвих утримувати?!). А «така» Росія для Заходу просто неприйнятна. Словаим генерала ван Каппа: «Заходу зовсім не вигідно мати під боком нестабільну, вороже налаштовану, бідну Росію. Нас цікавить Росія як стабільний партнер».

Продовжуючи думку – це Росія без Путіна і зграї його придворних псів. Навіть таких, як міністр оборони Шойгу, який, на відміну від більшості, сповідує вірність не штатному патріарху Кірілу, а миролюбному буддизму, що не перешкоджає йому благословляти операції військових диверсантів в Україні і розгортати на кордоні з Україною нові військові підрозділи включно з реактивними вогнеметними системами. Мабуть, місцеві сепаратисти про це особливо не замислюються. Або ж власні родини вже вивезли, а гарантії від «Сбєрбанка Расії» стосовно компенсації за спалені місця проживання вже отримали.

Втім, варто вислухати ще одного експерта, людину, яка мешкає в РФ і здатна ставити діагнози хоч і з точки зору бездарної російської «медицини», проте, знаходячись значно ближче до пацієнта, аніж генерал ван Капп. Мова про політолога Марата Гельмана, якого так «дістала» навколишня дійсність, що він офіційно повністю віддався світу культури та мистецтва (якщо його проект «Pussy Riot» можна вважати мистецтвом, а ув’язнених Путіним на вимогу оскаженілого патріарха Кіріла дівчат – справді діячками зі сфери мистецтва). Так от, Гельман вважає, що Путін намагається загарбати більшу частину території України, керуючись власною самооцінкою як про такого собі сучасного Юлія Цезаря чи то Петра I, «збирачів земель, що погано загосподарені». І йому байдуже, що отримає економічно депресивні регіони, адже в Росії є така парадоксальна річ – чим бідніше люди живуть , тим більше вони підтримують Путіна. В цьому сенсі він сподівається собі отримати ще один регіон із потенційно високою підтримкою на виборах. Втім, розмірковуючи над питанням можливості офіційної російсько-української війни, Гельман сподівається на найближче оточення Путіна. Людей, які бачать – Захід сьогодні вирішив прибрати директора цирку. Поки що – поступово, а не шляхом безпосередньої операції НАТО.

Однак Путін, з часом (з гуманних міркувань) відправлений в закриту психіатричну клініку для примусового довічного лікування все одно залишить омріяний ще в роки відданого служіння дрібним гвинтиком КДБ слід принаймні на чорних сторінках історії. А вони? Для них – Гаазький трибунал, тощо. Тому, з точки зору Гельмана, є надія на те, що вони якось вмовлять, зупинять того, хто втратив адекватність. Якщо вони ще не втратили почуття самозбереження. Остання думка Гельмана, яка варта уваги українців: «Сьогодні Захід не за Україну б’ється , він за себе б’ється. А Україна – ну як вийде». Цинічно, однак відверто та правдиво.

Скільки б теперішні очільники нової влади не літали до Брюсселю та Вашингтону, кордони України американці захищати не будуть (хіба протерміновані пайки подарують), а британці «зачищувати» міста від російських диверсантів також не збираються (хоч досвід з Ірландії мають). Ці «гаранти безпеки» України все міряють доларами і фунтами стерлінгів, і жодної краплі крові вони навіть теоретично не планують пролити в ім’я виконання своїх міжнародних зобов’язань.

Тому все в наших, українських руках. Або ми зупинимо агресора, або… Не знаю, що там задумали в своїх штабах політики, які усвідомлюють – в рамках України для них гарантована політична пенсія, а ось в рамках якоїсь там новітньої ЗУНР ще є шанс зберегтися.

Однак повернімося до народної «зеленки». Офіційна медицина стверджує, що «препарат застосовують зовнішньо при легких гнійно-запальних процесах шкіри, а також для обробки операційного поля, шкірних покривів після операцій та травм».

На сьогоднішній день Росія настільки травмована, що навіть вся фармацевтична промисловість Китаю не змогла б її забезпечити необхідною кількістю «зеленки» для лікування путінських гнійників та обробки «операційного поля РФ» задля її реанімації та повернення до лона загальнолюдської цивілізації. Окрім цього, народна медицина неофіційно рекомендує пити «зеленку», якщо пацієнт (в даному випадку «Вова» Путін) має так звану «вавку» в голові (себто яскраво виражений психічний розлад). І для Путіна це ще найкращий варіант медикаментозного лікування із застосуванням «зеленки». Оскільки існує ще інший метод – «намазати лоб зеленкою». Це вже зі сфери незаконної, притаманної Путіну, але не цивілізованим людям. Однак на його місці варто було б остерігатися і такого методу «радикального лікування». Адже після його заяв стосовно того, що Інтернет – це витвір ЦРУ, а ось окремі російські фірми зі сфери інформаційних технологій працюють «правильно», компанія «Яндекс» вже втратила майже півтори мільярди доларів через обвал власних акцій на міжнародних біржах.

В Росії лоб «зеленкою», або інше місце прийнято «малювати» і за півтори сотні доларів, а тут така сума… Так що Путіну сьогодні варто просто мріяти про примусове лікування «зеленкою» у закритому європейському шпиталі, причому не в країні, де законодавчо передбачена евтаназія для безнадійно хворих. А нам – сподіватися, що його лікуючим доктором стане якийсь представник української або ж кримсько-татарської діаспори. У них буде про що побалакати.

На завершення слід згадати ще одне значення терміну «зеленка» – лісовий масив, як це називали ті російські солдати, які поверталися живими з Чечні. І сподіватися, що залишити спогади про українську «зеленку» не зможе жоден путінський виродок, що вже перейшов або тільки збирається перейти кордон нехай ще не зовсім Української Самостійної Соборної, однак таки нашої, а не їхньої Держави.

Юлій Хвещук

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа