За тиждень роботи до «Центру правового захисту учасників АТО» надійшло 40 звернень

40 звернень за 5 днів отримали волонтери «Центру правового забезпечення учасників АТО». За допомогою юристів звернулися  батьки військовослужбовців, військові, які досі перебувають у зоні АТО, командири військових  підрозділів та бригада медиків. Найчастіше люди хочуть  дізнатися, як отримати матеріальну допомогу, довідки та пільги, які належать учасникам АТО.

До «Центру правового захисту учасників АТО» телефонують з Луганська, Слов’янська та Києва. Найбільше звернень надходить з Львівщини. Юристи центру уже надали фахову допомогу майже двом сотням людей.

Військовослужбовці та їхні рідні також звертаються, аби отримати брошуру-пам’ятку, де виписані всі права та обов’язки учасників АТО. Волонтери «Центру правового захисту учасників АТО» вже роздали майже тисячу книжок людям, які потребують правової допомоги.

«До нас звертаються військові,які після повернення  із зони АТО не отримали жодної допомоги: ні психологічної, ні матеріальної, ні правової. Звертаються хлопці, які понад 70 днів перебувають у зоні АТО, і досі не були у відпустці. Є скарги від військових –студентів, яких під час служби на сході відрахували з навчальних закладів. Є надзвичайно багато звернень від поранених військовослужбовців, яким у медичних довідках замість вогнепальних поранень вписали травми побутові. У відчаї звертаються матері учасників АТО, нарікають, що держава їх синів кинула напризволяще і просять правової допомоги. Звернень є надзвичайно багато і всі вони дуже різні. І це лише маленька частина тих проблем, які сьогодні виникають в державі. Складається таке враження, що про учасників АТО сьогодні просто усі забули», – розповідає юрист «Центру правового захисту учасників АТО» Мирослава Дмитришин.

Нагадаємо, минулого тижня на Львівщині запрацював «Центр правового захисту учасників АТО» та безкоштовна гаряча лінія допомоги. Юристи почали безкоштовно консультувати та надавати допомогу учасникам АТО, які потребують правового захисту.

Нагадуємо, «Центр правового захисту учасників АТО» створено за ініціативи народного депутата України Ігоря Васюника, а брошура-пам’ятка вийшла друком за підтримки благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Ігоря Васюника.

З повагою та побажаннями миру, “Центр правового захисту учасників АТО”

Телефони гарячої лінії Центру:

Тел.: 0683847640, 0993697118

Пн.-Пт. – з 12:00 до 17:00

Е-mail: [email protected]

Слідкуйте за нами Громадська ініціатива “Центр правового захисту учасників АТО” 

У Фейсбуці: https://www.facebook.com/pages/Громадська-ініціатива-Центр-правового-захисту-учасників-АТО/710685985688933 

Вконтакті: https://vk.com/pravovyjcentr

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа