Відкритий лист віце -президенту Байдену

Відкритий лист віце -президенту Байдену
17 квітня 2014 р.
Шановний пане Віце -Президент :
 
Вашої майбутньої поїздки в Україну очікує не тільки український народ , а й увесь світ , і навіть Росія , хоча  зі змішаним почуттям . Друзі демократії та миру в світі бачать в цьому можливість для Сполучених Штатів, як лідера демократичного та цивілізованого світу, продемонструвати і словом , і ділом  непохитну підтримку молодої української демократії , її суверенітету , територіальної цілісності і явну прихильність США  цим принципами не тільки тому, що вони впливають на Україну , але на все світове спів-товариство, зокрема в  Східній Європі. Вороги України , ті ненависники вільностей , якими дорожать американці  розглядають ваш візит як випробування рішучості Америки і готовність твердо стояти на захисті свободи , коли Америка  стикається з брутальними режимами історичних імперіалістів .

Як американець українського походження , який мав щастя зустрітися і обговорити українську ситуацію  з вами в Білому домі в лютому , я хотів би скористатися цією можливістю , щоб запропонувати деякі конкретні пропозиції з точки зору того , хто належить до обох  : волелюбних американців , які живуть в умовах безпеки і в рівній мірі волелюбних українців народів східної Європи , які живуть у страху , тому що вони живуть в  умовах небезпеки істотно нав’язаних їм їх репресивним сусідом.

Росія не є просто подразником або регіональною загрозою контрольованою режимом- ізгоєм. Росія була і все ще може бути наддержавою з другим за величиною в світі ядерним арсеналом. Історично склалося так ,що в минулому ми прийняли Росію як належне  , часто приписуючи її агресію  тільки даному режиму  , а потім переходили, щоб заспокоїти цей режим нібито на даний момент. Факт в тому , що сталінська Радянська Росія чи сьогоднішня путінська Росія не аберації. Вони являють собою продовженням протягом століть панування і гноблення сусідів Росії. З цієї причини ці країни жили в страху протягом століть і продовжують сьогодні жити в страху, незважаючи на те , що є незалежними. Наш Посол Повер на останній сесії Ради Безпеки ООН заявив , що Росія вважає , що кордони це тільки побажання. Абсолютно вірно , територіальна недоторканність нічого не означає для Росії.

Україна через її близькість і трагічну історію є найбільшою жертвою Росії . Сьогодні це друга ціль Росії, з російськими солдатами , що залишилися на території Грузії з 2008 року. Потім будуть інші . Просто наша розвідка не знає ступінь Російського імперіалістичного планування . Екстреміст Володимир Жириновський нещодавно вийшов на сцену , можливо , щоб продемонструвати  Путіна як зрівноважену людину на своєму фоні. У кожному разі , Росія мусить бути зупинена. Україна має військову силу з точки зору волі, щоб захистити себе від російської агресії. На жаль , в даний час військо не володіє  необхідними матеріалами і зброєю.

Україна повинна покладатися на добру волю і можливості міжнародного спів-товариства. Я міг повторити багато аргументів , які були висунуті протягом останніх декількох місяців про правові зобов’язання з боку міжнародного спів-товариства відповідно до Статуту ООН , Гельсінського Заключного акта та , зокрема , США , Великобританії та Франції відповідно до Будапештського меморандуму і додаткові протоколи , що гарантують безпеку України . Україна відмовилася від третього у світі ядерного арсеналу на основі гарантій безпеки особливо з боку Сполучених Штатів. Крім того в 2008 році Україна повинна була отримали план дій з членства в НАТО на саміті в Бухаресті, але ПДЧ було відкладено , тому що члени НАТО злякалися російського тиску. У кінцевому рахунку , підсумковим аргументом залишається те , що Росія з її ядерним арсеналом , впливом на таких світових ізгоїв як Сирія , Іран і Північна Корея і квазі альянсів з деякими  найбільш густонаселеними країнами , є глобальною загрозою і Україна є початковим серйозним випробуванням Заходу.

Пан Віце -Президент , замість американських військових чобіт на українській землі  , що може стати неминучим ,якщо події з подальшої російської ескалації будуть розвиватися, Сполучені Штати та їх союзники по НАТО повинні почати процес допомоги Україні не тільки дипломатичними каналами. Перемовини з агресором , гучні заяви в ООН та на інших міжнародних форумах , економічні санкції щодо фізичних осіб та фінансових установ , є цінними інструментами і не повинні зупинятися. Їм потрібен час , щоб запрацювати. Проте , відразу ж Сполучені Штати та їх союзники по НАТО мають активізуватися , зняти всі обмеження і надати Україні пряму допомогу зброї захисту і нападу , щоб народ України зміг себе захистити.

З перших днів на « Майдані » в листопаді минулого року Ви були в курсі подій і активним учасником українських подій , які дозволили хорошим людям  повалити тиранів , котрі, як ясно виявилося тепер, були  іноземними агентами . Ця перемога українського народу і принципів демократичного уряду будуть зведені до нуля , якщо Україна або будь-який з її регіонів впаде до свого історичного гнобителя . Крім того , перемігши в Україні Росія буде сміливіша . Сумніви чи є Росія наддержавою більше не стоятимуть.

Пане Віце -Президент , допоможіть Україні . Допоможіть українському народу зі зброєю в руках захищати свою країну  і ті принципи , які ми , американці , настільки цінуємо. Українські солдати готові боротися за ці принципи. Вони потребують нашої відчутної збройної підтримки.

З повагою ,

Аскольд С. Лозинський
американець українського походження.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа