Суддя не миша, а Єрмак не кіт

Йосиф Сірка

«Непокаране зло повертається» нар. мудрість.

Поведінка голови Шевченківського районного суду м. Києва Євгена Мартинова, на суді 16.3.23, нагадала відомий жарт про хворого на параною. Цій психічній хворобі характерне стійке марення без галюцінацій. У самому ж жарті йдеться про чоловіка, який терпів маренням, моляв, він не людина, але миша. Таким чином, чоловік потрапив на психіатричний закритий відділ, де його лікував лікар-фахівець. Лікування полягало в тому, що лікар щодня по 2-3 рази заходив у кімнату хворого, вітався і запитував: «Пане Володимире, хто ви?», коли той відповідав: «Я миша», то лікар його виправравляв: «Пане Володимире, ви не не миша, ви – людина». Після місячного лікування, заходить лікар до хворого і, після вітання, запитує: «Хто ви, пане Володимире?» той відповідає: «Та що ви, пане докторе таке питаєте, ви ж знаєте, що я людина!».

Лікар попросив пацієнта зайти до його кабінету, де йому повідомив, що той вже вилікувався і може йти до домиу. Вилікуваний потішився, спакував свої речі, подякував лікареві і залишив лікарню. Лікар вже записував успішне лікування до компютера, коли до кабінету увірвався «Вилікуваний Володимир», закриваючи за собою двері. Лікар, побачивши захеканого «вилікованого» запитав: Що сталося? А той, стоячи під дверима, каже: «Пане докторе, я вийшов з лікарні пішов на зупинкиу автобуса, а там перед будинком сидить величезний кіт і прямо на мене дивиться. Ото я повернувся і встиг ще проскочити через двері, які тут же закрилися.» «Пане Володимире, та це нічого, ви ж наєте, що ви людина і коти вам нічим не загрожують?» «Та це правда, пане докторе, що я людина, але ж про це знаєте лише ви і я, а кіт цього ж не знає!»

А зараз до справи. Відомий адвокат С.Крижанівський, який оголосив війну корупції і зрадникам в Україні, розпочав її законно з подачі заяви про вчинення Андрієм Єрмаком, головою ОП України, кримінального правопорушення Державна зрада. Згідно зі статею 111 Кримінального кодексу України, цю заяву Крижанівського прийняв старший слідчий СБУ по особливо важливих справах 4-ого Управління досудового розслідування Жушман Михайло 7.3.23 р..

Згідно з українським законодавством, старший слідчий Жушман був зобовязаний внести подану Крижанівським справу «Про державну зраду А.Єрмака» до Єдиного реєстру досудового розслідування (ЄРДР) Головного управління протягом 24 годин. Але ж саме тут проявилася перша «миша». Голова СБУ Василь Малюк, як бачимо з цієї справи (переконаний, що Жушман повідомив про неї шефа), незважаючи на велику посаду, перед Єрмаком почувається мишею. Тому обґрунтована заява адвоката, через порушення Закону, опинилася не внесеною до ЄРДР.

На це С.Крижанівський відреаґував поданням справи до Шевченківського районного суду м. Києва, засідання якого можна було прослідкувати 16.3.23 р.. Голова суду Євген Мартинов вислухав скаргу Крижанівського і виніс ухвалу про невнесення скарги до ЄРДР, щодо Державної зради, але обґрунтування пообіцяв надати наступного тижня, чим поповнив «мишачий синдром», коли лунає прізвище А.Єрмака.

Адвокат Крижанівський дуже послідовно доводить докази звинувачення Єрмака у державній зраді та звертає увагу на небезпеку життю президента В.Зеленського. Пригадаємо, що українці ще у квітні 2020 року вимагали через електронну петицію – 26 316 підписів – замість достатніх 25 000, в якій просили президента Зеленського звільнити А.Єрмака з посади Офісу Президента і притягнути його до кримінальної відповідальности. Зрадницьку поведінку Єрмака Зеленський «виправдовував» тим, що він не підписав зрадницьку угоду (бо ж і не був уповноваженим на зустрічі Тристоронньої групи у Мінську). Пізніше Президент «пропустив повз вуха» і обвинувачення в корупції, яке висували братові А.Єрмака при торгівлі державними посадами.

Якщо приглянутитсь до блискавичної карєри «політика» А.Єрмака, як «державника», то у вічі впадає, насамперед, його дуже обмежена політична діяльність. З 2006 по 2014 р. він був помічником депутата ВР України від Партії регіонів Е.Тадеєва, який запамятався українцям хіба своїм голосуванням за антиукраїнські та антидержавні пропозиції (лист до Сейму ПР, де просили депутати Партії регіонів визнати національновизвольну боротьбу українців Волині ґеноцидом польського народу). За весь час своєї депрутатської каденції Тадеєв не подав жодного депутатського запиту, ні разу не виступав з трибуни в сесійній залі ВР України. Дуже можливо, що антиукраїнське наставлення Тадеєва залишило слід і на його помічникові Єрмакові, який сьогодні, в дійсности, став найбільшим узурпатором влади, якщо вірити доказам обвинувачень адвоката С.Крижанівського.

Єрмакові вдалося сконцентрувати величезну владу у своїх руках в Україні, якої не мав жоден президент за всі роки відновленої Незалежности. Згідно з даними, Єрмак став 21 травня 2019 року помічником Президента Зеленського, а той Указом вже 21 червня призначив його членом Національної інвестиційної ради, а з 7.10.2019 призначений членом Державного концерну «Укроборонпром». Зрештою, 11.2.2020 р. Андрія Єрмака призначено Керівником Офісу Президента України.

Якщо повірити твердженням і доказам адвоката С. Крижанівського, то Єрмак, як аґент Кремля, саме після організування одіозної зустрічі Зеленського і Патрушева в Омані (8-й січень 2020 р.) став невідємною (другою) «головою» президента України. Про зустріч в Омані було розслідування Схем, на яке, вже як Голова ОП, Єрмак відреаґував: «Основна проблема сюжету Схем в тому, що коментувати там нічого. Це все – неправда від початку до кінця (підкр. ЙС), і нема жодного обєктивного твердження, яке б могло стати реальним, грунтовним предметом для обговорення».

Це твердження Єрмака дуже нагадує його «авторитетну» заяву 9 місяців пізніше, коли зраджена справа з тзв. операцією Ваґнерґейт, яку він «охарактеризував словами: «історія вигадана від початку до кінця» (19.9.20). Згодом, Єрмак твердив, що: «Це виявляється як добре спланована дезінформа ційна кампанія…» Згадаємо, що цю спецоперацію пізніше підтвердили журналісти-розслідувачі Bellingcat.

Це могло послужити вже третьою причиною для Зеленського звільнити свого «головного секретаря» з ОП за державну зраду, але і тут він цього не зробив. Як наслідок, підтверджується народна мудрість: Непокаране зло повертається нахабнішим! І тут на допомогу приходить сам організатор отого зла Голова ОП України, який не тільки лякає, мов кіт мишей, державних урядоців та всяких «малих» і «великих риб», кожна з яких йому чимось зобовязана. Загальновідомо, що Єрмак особисто вибирав до ОП «надійних і відданих». Приклад Татарова є свідченням «методики призначення» – людина, на яку вже була справа -отже, спробуй забути, хто тебе поставив! Таким же «методом» «обрані» і голова СБУ Малюк , Генеральний прокурор (Костін), голова парламентської фракції СН, міністри, різноманітні посадовці на найрізноманітніших посадах. А от ЗСУ, якимось чином, невдалось голові ОП підкорити під себе. І це не тому, що він у військовій справі «аналфабет», але тому, що серед офіцерів рідко знайдеш «мишу», перед якою ти КІТ. Тому й довіра до ЗСУ, згідно з останнім опитуванням, досягла 98%!

Та Єрмак, очевидячки, не втрачає надії підпорядкувати собі і ЗСУ. Тому появляються різні інтриґи, чи фальшиві «вістки» про того, чи іншого незаплямованого офіцера – прикладом якого став герой та прекрасний командир під кличкою «Купол». Так виглядає, що ОП невдалося розсварити Залужного з Сирським, то вирішили покарати бойового офіцера, який вже 9-й рік воює з Московією.

Захист Єрмака Зеленським і небажання його звільнити з посади, на якій він на 1000% перевищує свої уповноваження, бо ж підпорядкував собі не тільки судову структуру, СБУ, ВР України, але й перебрав функцію президента, відвіши йому обмежену роль на виступи по ТБ, на зустрічі з різними урядовими дереґаціями, на яких обовязково Єрмак засвідчує свою присутність, мов би, побоюючись, щоб Зеленський щось не так сказав. Ішими словами – репрезентує себе суфлером, на що вже звертають увагу.

Спроба Крижанівського притягнути А.Єрмака за державну зраду до кримінальної відповідальности вимагає підтримки кожного громадянина. Наскільки неграмотні у військовій справі, на чолі з Єрмаком, можуть нашкодити успішнному захисту держави ЗСУ – можна переконатися на факті тзв. «ставок президента», після яких дуже часто приходиться дуже важко захищати власні позиції. А це є свідченням того, що в оточенні президента Зеленського є «кроти», що стверджує і С.Крижанівський.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карін Хан, після виставлення ордеру на арешт президента Путіна, підкреслив, що ті, хто вважає, що неможливо притягнути до відповідальності Путіна, не розуміє історії. «Ніхто не повинен відчувати, що в нього є свобода дій. Ніхто не повинен відчувати, що може діяти вільно, і вже точно ніхто не повинен відчувати, що може діяти і безкарно чинити геноцид, злочини проти людяности або воєнні злочини”, — сказав Хан.

Ці слова повинен затямити і президент Зеленський, який терпить «непокаране зло» в особі зрадника Єрмака, яке щодня повторюється в Україні з подвійною силою. Численні зусилля Крижанівського та мільйони підписаних і непідписаних його прихильників надіються, що Зеленський нарешті зрозуміє і звільнить Єрмака, що понинен був зробити ще на початку 2020 р., коли відкинув електронну петицію понад 26.000 громадян, що могло врятувати тисячі життів, можливо, і недопустити вторгнення РФ 24.2.2022 р..

Торонто, 18.3.23 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа