Сміймось культурно: не «-йло», а «убийбатько»!

Святослав Караванський

Скажу правду: у таборах СССР доводилось нам – в’язням совісти – вдаватися до нецензурної лайки, спілкуючись із тими, хто іншої мови не розуміє.
Але на волі цю тюремну рису ніхто з нас не підтримує. А надто, як чуємо прізвисько Путина. Невже не можна знайти дошкульного прізвиська без тюремної матючні?
Я думав, думав і нарешті знайшов заміну нецензурщині. Я б звав Путина Убийбатько.
Він убивця не батька, а українців, які, коли згадати історію, були предками сучасних москалів – росіян. І це підтверджує одна наука, яку я зву прізвищелогія.
Ця наука свідчить, що російські прізвища Зайцев, Орлов, Баранов, Волков, Морозов, Капустин, Сорокин пішли від українців на призвище Заєць, Орел, Баран, Вовк, Мороз, Капуста, Сорока, котрі за давніх часів вирушали з Київської та Білої Руси на північні простори Евразії. І їхні прізвища це заселення засвідчили. Зовсім недавно засвітився у пресі українець Чапай – балотується до нашої Ради, який своїм прізвищем свідчить що російський герой Чапаєв кінець кінцем походить від українських предків.
Від українських предків походить і генерал ФСБ Гіркин. Російський близнюк цього прізвища – Горкин – був секретар Верховної Ради СССР. Ці прізвища походять від слова Горка/Гірка або від прикметника Горкий/Гіркий. Чистий москаль від слова “горка” став Горкиним, а нечистий москаль – українець з діда-прадіда – від слова “гірка” став Гіркиним. Чисто по-нашому Гіркин мав би звучати Гірчин, але прізвище творилося уже в московському оточенні, де і стало звучати Гіркин.
Щодо прізвища Путин, то воно й собі походить від українського кореня. Мав жити колись українець на прізвище Путо. Може бути, що живуть Пута й тепер, як живе українець Чапай. Прізвище Путо не тільки могло, а мусіло існувати. І саме прізвище Путин доводить про існування Пута. Бо від кого, як не від Пута, походить Путин? Тільки від Пута.
Іншими словами, Путин теж не чистий москаль, а має предків українців, яких цей потомок українців ненавидить, як дружина Бен-Ладена Америку
То як назвати таких українців, які ненавидять свій рід?
Кращого прізвиська, від Убийбатька не добереш.
А ще коли йдеться про жінок. Як їм бідолашним вимовляти оце вуркаганське “–йло”? А вимовляють. І язик їм не відсихає. Але може відсохнути, Тим-то я бережу жіночі язики і вигадав «вимовлябельне» прізвисько для Путина. Любителі слова “–йло” можуть, вимовляючи Убийбатько, мислити “–йло”, як колись Маяковський вимовляв “партія”, а мислив “Гітлер”.
Сміх – сміхом, а прізвисько треба міняти. Живемо ж у ХХІ столітті. Нехай Убийбатьки вдаються до вуркаганської лексики – їм це аж он як личить.
На закінчення – заклик до молодих та завзятих.
Треба, хай там що, відшукати українця на прізвище Путо. Шукайте у військових реєстрах, у літописах, і в сучасних газетах та по шкільних журналах. Десь таки воно вирине, як отой Чапай із Верховною Радою.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа