Путін кличе, або «Чемодан, вокзал, Україна!»

Те, що ми один народ (мишебратья), відомо давно. Улюблена путінська мантра, котру в різних варіантах невтомно відтворює державна російська пропагандистська машина.

Залишаючи, проте, без відповіді суттєві питання: яка назва цього народу? яка його мова? Єдине, що не викликає сумнівів – народ цей є православним.  Щодо решти…

Ніколи Путін не назвав нас малоросами. Хоча саме така ідентифікація найбільше, здавалося б, відповідає імперській концепції (про «єдиний народ», що в путінській уяві складається з великоросів, малоросів та білорусів, багато та переконливо писав-говорив В.Портников). Ні, він та його прісні постійно клянуться у любові до УКРАЇНСЬКОГО народу. Попри те, що українська держава – failed state, вигадана більшовиками або австрійським генштабом тощо.

І от сьогодні нарешті всі суперечності подолані.  Президент РФ Путін В.В. блискуче застосував компаративний аналіз, обравши однією стороною порівняння Державу Ізраїль.

«Я вважаю, – сказав він, – що українці і росіяни взагалі один народ. Євреї в Ізраїль приїжджають з Африки, з Європи, з інших країн світу. З Африки взагалі чорненькі приїжджають. З Європи приїжджають, говорять на ідиш, а не на івриті. Начебто не схожі один на одного, а все одно єврейський народ дорожить своєю єдністю».

Ізраїль – земля обітована євреям. Звідти вони пішли у рабство, туди їх повернув Б…г.

З землі київської вийшли всі русьські (населення Русі – визначення академіка Ліхачова): московіти, галичани, новгородці, чернігівці, суздальці etc. «Киев – мать городов русских, колыбель трех братских народов» (див. Краткий курс ВКПб). Отже, туди, у Київ, вони й мають повернутися.

Як «чорненькі з Африки» й помислити не можуть назвати Ізраїль, куди вони повернулись для єврейської єдності, Ефіопією чи Нігерією, і замість івриту проштовхували б на державну мову амхарську чи адавама фульфульде, так і мешканці території нинішньої РФ, повертаючись до своїх витоків, мають забути всю ту дурню про «Росію», «русских», «патріархію московську», «російську мову» тощо.

Отже, за Путіним-компаративістом:  є один народ – український, існує одна підстава єдності – Київ, «чорненькі» з території під дивною назвою «Росія» – за парти, вчити українську мову.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа