Продукти російської пропаґанди

Йосиф Сірка

Ще недавно ми згадували про німецьких екс-канцлерів, які закликають до припинення санкцій проти Росії. Минулого тижня до цієї теми знов повернулися меншого калібру німецькі політики, які однозначно знаходяться “на поводку” російської пропаґанди. Йдеться про пана Матіаса Платцека (Mathias Platzeck) та Мартіна Гоффманa (Маtin Hoffman), вислови яких оприлюднені в берлінській газеті Der Tagesspiegel (18.11.14). Пан Гоффман навіть не посоромився заголовка „Ми втрачаємо Росію” та заклику „Геть санкції”.
Оба пани входять до Німецько-російського бізнес-форуму, у якому пан Платцек є головою, а пан Гоффман керівним членом дирекції! В Канаді б це назвали „конфліктом інтересів”, бо оба вони керуються не гуманними принципами, не відновленням справедливості і пануванням Міжнародного права, а втратою прибутків фірми, чи організації, яку вони предствляють.
Пан Гоффман своєю статтею довів, що йому й історія поразки фашистської Німеччини не дуже відома. Його вислів, мовляв „російський народ визволив Німеччину від фашизму”, мовби, взятий від Путіна, який висловився, що Росія могла перемогти Гітлера і без України. Звичайно, що пан Гоффман не знає, що на Райхстаґу 1.5.1945 р. прапор перемоги над фашистською Німеччиною вивісів українець Олексій Берест, а до поразки фашизму значною мірою допомогли США, Канада, В. Британія та інші . І саме це твердження пана Гоффмана вказує на сильну пропаґанду Кремля, який перемоги приписує собі, а такі поразки, як в Афґаністані, Сирії, чи де інде – США та їхнім союзникам. Дивує, що цей молодий політик настільки необізнаний з антифашистською боротьбою нардів Східної Європи: українців, поляків, білорусів, які найбільше постраждали у Другій світовій війні, яку започаткували німецькі фашисти та московські комуністи!
Можна з впевненістю вважати, що пан Гоффман не знає про те, що на стороні німців боролася стотисячна російська армія генерала Власова, а у звільненні Німеччини найбільшу роль відіграли українські та білоруський Фронти, як частини Червоної армії!
Ще скандальнішою була заява голови Німецько-російського бізнес-форуму пана Платцека. Він не тільки проти санкцій, він за те, щоб визнати анексію Криму! Це викликало і реакцію виконуючого обов’язки посла України в Берліні пана Василя Химинця, який висловив свій протест проти такої вимоги соціал-декратичного політика. На такі заяви, як пана Платцека повинна бути реакція не тільки працівнка посольства, але мав би слідувати протест МЗС України, бо тут йде мова не про те, щоб „придобрити” Путіна, „щоб не викликати у нього почуття, що він програв”, згідно з бажанням Платцека.
Анексія Криму не гра в карти, а поважне порушення Міжнародного права і порядку, які встановлювалися у світі десятками років.
Зрештою, анексія чужої території не „гра”, а аґресія проти сусідньої миролюбної країни, яка навіть пострілом не противилася загарбанню, бо вважала, що сам ҐАРАНТ територіяльної цілісності і недоторканості суверенітету України на такий вчинок нездатний!
Часті випадки з німецькими політиками, щодо правди про Росію, дуже заплямовані їхнім баченням Москви через призму ЗМІ Кремля. Кремлеві вдається одних купити, як це у випадку з колишнім канцлером Шредером (G .Schröder, працівник Газпрому), інших змусити боятися за свої інвестиції, як це у випадку Німецько-російського бізнесового форуму, а ще інших пропаґандою про історичну велич Росії.
Німці повинні б знати про великі втрати, які вони зазнали завдяки саме аґресивності нацизму, виправданню злочинів проти неарійців, проти євреїв – саме тим „принципам”, які сповідує кремлівська фашистська пропаґанда в боротьбі проти українців, кримських татар, використовуючи дослівно ґеббелівську реторику про об’єднання німців, а в Москві про „русский мир”. Але Крим не Судети, а Україна не Чехословаччина 1938 р.!
Канцлер Анґела Меркель (Angela Merkel), яка сказала під час зустрічі G20 в Австралії про порушення Росією Міжнародного права та світового порядку, є свідченням того, що і в Німеччині є політики, які не піддаються пропаґанді, а дотримуються правил і норм світового співтовариства.

19.11.14 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа