Повідомлення про надання премій Літературно-наукового конкурсу Фундації Українського Вільного Університету

У четвер, 23 жовтня ц.р. в будинку Спілки Письменників України відбулося урочисте надання премій Літературно-наукового конкурсу ім. Воляників-Швабінських при ФУВУ. Премії лауреатам вручав голова ФУВУ Аскольд Лозинський у присутності голови Київської СПУ Михайла Сидоржевського, професора УВУ Богдана Футея та других учасників.

Журі конкурсу в складі Михайло Казаренко, Ігор Мірчук та Оля Кузишин-Воляник працювали від 1 липня до 30 вересня ц.р. розглянувши понад 20 праць: повістей, новель, поезії, наукових есеїв тощо. які були надіслані до Фундації. Праці які підлягали розгляду це ті в українські мові які вийшли друком у 2013 році. Нагороджено наступних:

Перша премія:
— Тетяна Коломийченко за працю “Шалені коні” (повісті та оповідання з часів Голодомору), (Дніпропетровськ: Журфонд, 2013).

Дві другі премії:
— Олег Романчук – за збірку статтей та есеїв “Перезаснування України: подолати ретросистемні загрози державності”, (Львів: Універсум, 2013).
— Володимир Базилевський, упорядник антології поезій 45 авторів 20 століття “Стріла. Суб’єктивна антологія” – за авторство передмови та окремих статтей про кожного поета, (Київ: ВУД-Просвіта, 2013).

Дві треті премії:
— Людмила Солончук – за збірку віршів “На Спокутницькій Тверді”, (Черкаси: Інтроліґатор, 2013).
— Наталія Осипчук – за фантастичну повість для дітей “Ваш вихід, Дарино Романівно!”, (Хмельницький: Стасюк Л.С., 2013).

Також вирішено окремо відмітити посібник (матеріали до підручника)
з історії України для 10-11 кляс, написаний колективом авторів за загальною редакцією Андрія Козицького. Збірник був підготовлений в час керівнцитва Міністерством освіти
Д. Табачником, коли викреслювалися з шкільних підручників згадки про події, немилі Росії, (Львів: Астролябія, 2013).

Фундація висловлює признання всім часникам конкурсу та закликає до дальшої творчості.

Пресова служба ФУВУ

photo koncurs

На фото зліва: Володимир Базилевський, Людмила Солончук, Тетяна Коломійченко, Наталя Осипчук, Олег Романчук, Аскольд Лозинський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа