Парадокс

В одному українському діаспорному часописі появилися інформація під заголовком “США поставили Угорщину на місце в конфлікті з Україною.”

Одначе коли прочитати інформацію виявилося що не зовсім так. Тобто, постійний представник США у альянсі НАТО заявив “Сполучені Штати однозначно підтримують комісію НАТО-Україна. Ми закликали і продовжимо закликати Угорщину не створювати цьому опозицію. Це важливо. Україна є одним із ключових партнерів, союзників, із якими ми працюємо”.

Як відомого у липні цього року відбулася у Брюселлю Зустріч на вершинах НАТО під час якої мала відбутися також і сесія комітету Україна-НАТО але ця сесія не відбулася через опозицію Угорщини. Теперішній заклик представника США це трохи “post factum” без найменшого впливу на зустріч яка не відбулася. Тому тяжко зрозуміти заголовок в українській газеті “США поставила Угорщину на місце в конфлікті з Україною”. Як поставила?

Таких сумнівного чи загадкового значення інформацій в українській пресі щодо України чимало. Недавно подано також інформацію, що Президент України вирішив з огляду на конфлікт інтересів продати свій інтерес у заводі “Кузня на рибальському”, а також про виступ Президента України на відкритті Генеральної Асамблеї ООН недавно у вересні, де Президент України звернув особливу увагу на сьогоднішню поведінку Москви на Азовському морі та у Керченські потоці порушуючи норми ООН щодо міжнародних вод та закликав держави члени ООН до посиленої санкційної політики й інших цілеспрямованих заходів проти Москви.

Обіцянки Президента щодо продажі своїх маєтків чуємо ще від 2014 року коли Петро Порошенко вперше балотувався у президенти. Він тоді обіцяв продати кондитерську фірму “Рошен”, а коли це не вдалося як він говорив через брак відповідного ринку та купця, що майже ніхто з серйозніших людей не вірив, він переписав здавалось у “сліпий траст” хоч це зовсім не задовольняє чи навіть адресує суть сліпого трасту до якого логічно можна відноситись при передачі майна грошевого, а не фірми котра в будь якому випадку залежатиме від фіскальної політики людини при владі. Хіба президент не знає які директиви корисні для “Рошену”. До речі сьогоднішній “Рошен” поважно відрізняється від “Рошену” 2014. Він далеко більш розкішний.

Про “Кузню” завод який виробляє бойові катери для ВМС України тоді не було і мови одначе у між часі відкрили інформацію, що саме Президент завідує концерном фірм в Україні які продукують бойові продукти. Отже ж ясно тепер Президент запропонував продати цю фірму. Є кандидат без сумніву обраний президентом для закупу цієї “Кузні” у цілій Україні відомий олігарх з дуже сумнівною минувшиною Сергій Тигипко. Той сам Тигипко який у 2004 році очолював виборчу кампанію Віктора Януковича і кілька хвилин після восьмої години у день виборів у листопаді того року проголосив Януковича не тільки переможцем але навіть подаючи точні дані відсотків голосування за Януковичем що пізніше підтвердив Сергій Ківалов голова Центральної Виборчої комісії. Але українські виборці, а зокрема молодь виявилися не такими довірливими і слідкувала “Помаранчева революція.” Тобто здається, що той Сергій Тигипко бізнесовий партнер Петра Порошенка. Порошенко у той час був з Віктором Ющенком.

А не диво бо бізнесовим партнером Порошенка сьогодні також і Рінат Ахметова який був не тільки приятелем Віктора Януковича але до великої міри ініціатором “громадянської війни” на Донбасі, а фактично сурогатом Москви. Гроші та бізнесові інтереси мабуть змінюють людей, роблять з колишніх противників сьогоднішніх друзі і на оборот. І мабуть це не дивно, але що є ненормальним, що ні Тигибко, ні Ахметов ніколи не були перед судом, чи під арештом чи у тюрмі. А причин доволі багато.

Подібно заклики Порошенка до подальших санкцій проти Москви це бодай трішки смішне оскільки завод “Рошен” Порошенка працював у Липецьку біля Москви до квітня 2017 року, і став під арештом не з ініціативи Порошенка, а з волі Путіна по мимо того що війна почалась ще у 2014 році, а продукти “Рошен” і досі продаються у Московії. Виглядає, що санкції накладається на деякі москальські і західні фірми які торгують з Москвою, але не на бізнесові інтереси Президента України.

Ясно що найновіші почини чи властиво проголошення Петра Порошенка мають єдину ціль: виправити його імідж перед виборами. З часом прийде очевидно ще і заклик ПР – не міняти Президента коли країна знаходиться у стані воєнному бо це може підважити стабільність держави.

Навіть при цих усіх маневрах Президент Порошенко залишається зухвалим бо не згадує що на Рибальському острові знаходиться також і П’ятий канал який не є незалежним засобом масової інформації зовсім, а власністю президента і просто займається його пропагандою.

При своїм приїзді до ООН недавно Президент зустрінувся також з підлабузниками, тобто представниками української громадськості де він промовляв, брав знімки і нагороджував деяких “заслужених” але не було дозволено на запити і дискусію бо це могло бути невигідним. Цим способам він задовольнив підлабузників і всі роз’їхались задоволеними.

8 жовтня 2018 року Аскольд С. Лозинський

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа