Oфшорна Верховна Рада*)

Святослав Караванський

“Останні вісті” з Панами розкрили цілий клубок нардепів – власників офшорів. Така обставина несумісна з нардепством. Чи ж можна довіряти виконання обов’язків слуги народу – нардепа -економічним злочинцям, які ошукують державу та виборців?

Якщо Кримінальний кодекс України передбачає санкції за таку ‘діяльність’ з відкриттям судових справ проти офшорно-дію-осіб, то генпрокуратура має негайно почати судочинство проти них, а Верховна Рада – прийняти закон про несумісність ‘офшорно-діяння’ з посадою нардепа та з иншими державними посадами.

Закон мусить визнати, що якщо офшор записано на дружину, брата, сестру чи инших близьких родичів нардепа або його “найліпших” друзів, такий офшор на ділі є офшором нардепа.

Санкції за таке правопорушення мусять включати конфіскацію майна підсудного, а надто, коли він таїв наявність офшору у своїх деклараціях про прибутки та маєтки.

Якщо ж такого правопоррушення у статтях Кримінального кодексу України не передбачено, то обов’язок усіх активних громадян України негайно розпочати потрібні дії для внесення до ККУ відповідних статей.

Країна, в якій найвищі керівні особи обіцяли виборцям вести нещадну боротьбу з корупцією, не може толерувати фактів з “останніх вістей” з Панами. Брак реакціїї на них з боку держави, яка нібито бореться з корупцією, свідчитиме, що заяви керівних осіб держави про боротьбу з корупцією є ніщо инше, як окозамилювання виборців для здобуття високих державних посад на доленосних виборах. Цей брак заразом свідчитиме про потребу з боку ошуканих меткими “лідерами” виборців негайно взятися до передбачених демократичною практикою імпічментів “лідерів-окозамилювачів”, з тим, щоб обрати в чоло держави справжніх борців з корупцією, а не замаскованих корупціонерів.

Позиція керівників держави, ніби “нічого не сталося” зайвий раз

відкриває істину, що такі особи здобули високі крісла керівників відвертою брехнею і окозамилюванням, як і збіглий президент Янукович.

Добро України та її громадян вимагає обрання на чолові пости в державі чесних і гідних осіб.

Будьмо рішучими у виправленні допущених помилок!

*) Зберігаємо правопис автора

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа