Не дихне, як не брехне!

Йосиф Сірка

Це стосується людей, яким не соромно говроити неправду, яких не „гризе совість”, мовляв, збрехав же ж я. Та одна справа з такими людьми, коли вони задля власної „хвальби” (чи якоїсь вигоди) брешуть, але зовсім інша, коли бреше політик, державний діяч, чого ми не раз є свідками. Брехня „хвалька” може також спричинитися до великих неприємностей, а то й біди. Але брехня політика, державної особи може привести до непоправних наслідків, які ми щодня спостерігаємо у різних ЗМІ.

putin+medvedchuk

Найсвіжішою брехнею , яку розголосили усі російські ЗМІ про „відвідини голови промосковської партії в Україні „ОПЗЖ” В.Медведчука свого кума, президента В.Путіна, напередодні його дня народження (7 жовтня). Отже, „хитрий лис” з України, вирішив перед виборами (25 жовтня) попросити поради у кума, як краще обдурити виборців, бо Путінові вдалося протягом кількох днів „переконати” виборців РФ, щоб схвалили його „зміни до Конституції”.

А щоб не казати, за чим прилетів до кума, то Медведчук вирішив „вболівати” за хворих (мабуть – однопартійців) на covid 19, для яких він вирішив попросити у Путіна чудодійний лік, яким: „Відпочиваючи в Криму в серпні місяці, вакцинувалися я, дружина Оксана, наш син Богдан, і дуже добре її перенесли” (Медведчук). Досі відомо, що до російської вакцини ніхто з провідних держав не виявив довіри, а твердження Медведчука ніхто перевірити не може. Іншим „проханням” Медведчука до Путіна було: можливе часткове зняття санкції з України“, яке могло викликати інфаркт у „чутливого” до українців президента: серце болить від того, що люди в Україні, які працювали на підприємствах, які були орієнтовані (на реалізацію продукції – ред.) в Росії, опинилися в складному становищі”.

Жертовність,” задля свого вірного кума, Путін готовий показати, але перешкоджають санкції, які він своєю політикою викликав анексією Криму та окупацією частини Донбасу і війною проти України. Тому, його слова, мовляв: «Ми готові до того, аби цю ситуацію перевернути і все встало з голови на ноги. Але ми не можемо робити якісь винятки для країн, які запровадили проти нас санкції“, є свідченням того, що Путін приховує те, що він сам «перевернув» на голову і сам повинен би поставити на ноги – повернути Крим, звільнити Донбас – отоді й санкції зникнуть.

Недавнє попередження секретарем РНБО О.Даніловим Російської церкви в Україні, яка активізувалася напередодні прийдешніх виборів, було виправдане тзв. міжнародним форумом «Люди мира», який відбувся у Святогірській лаврі минулого місяця. А хто припинить невгамовний «гучномовець» проросійської «ОПЗЖ», керівник якої, в обхід леґітимного уряду, літає то на Крим то на Росію, щоб вдосконалювати пропаґанду, яка б допомогла розчленувати Україну.

Минулого року Медведчук аж два рази перед виборами літав за вказівками до кума і не дарма! Саме минулого року йому «вдалося» поширити контроль над декотрими українськими телеканалами, а обіцяна В.Зеленським «гучна історія», стосовно фінансування ОПЗЖ, передвиборчої кампанії, купівлі телеканалів відійша у забуття. Викликає підозру факт, що Медведчук за президента П.Порошенка і за презтдента В.Зеленського безкарно їздить, чи літає на Крим, чи в Москву, де його приймають з великими почестями – мов губернатора України. Досі ще ніколи не було вістки про те, що Медведчук попросив кума Путіна про припинення вбивства українських захисників на лінії російсько-українського фронту, про дотримання підписаної угоди «ТИШІ».

Якщо вже Путіна так «розболіло серце», що готовий вислухати кума, то можна було попросити і звільнити сотки невинних українців, яких арештували в Криму за надуманими звинуваченнями і не підлягають жодним санкціям. Саме гуманітрної поведінки міг Медведчук попросити у кума, а не сумнівної вакцини, якій ніде у світі не довіряють.

Пригадується прислів’я: Горбатого могила виправить! Саме це нагадує Медведчука-«оборонця» українського поета Василя Стуса, де «захисна» промова адвоката визнавала «законність» покарання. Тоді йшлося про долю однієї людини, а зараз ідеться про долю нації і держави, то невже ж українці не бачать, що готує російсько-український оліґарх усій країні (згідно з ж. Форбес, Медведчук увійшов у 100 російських багатіїв, а серед українських він ще у вужчому колі).

Торонто, 7.10.20 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа