На вернісажі у графині Маріци та Ярослава

11 листопада, о 18:00, в Київському національному академічному театрі оперети (вул. Велика Васильківська, 53/3) в день прем’єри славнозвісної «Графині Маріци», в арт-фойє театру відкриється персональна виставка картин Ярослава Стеценка.

Цей молодий, скромний із вигляду, але дуже артистичний і приємний у спілкуванні український художник вже встиг здивувати мистецьку спільноту, немов комета спалахнувши на арт-небосхилі Києва кілька місяців тому. Його твори стали свіжим ковтком повітря у надзвичайно щільній атмосфері культурного простору столиці, а мистецтвознавці, за природній талант і неупереджену творчу манеру, назвали Ярослава «українським Піросмані».

Він Казанова

«Він. Казанова» 2015

Більшість із запропонованих до перегляду робіт Ярослава вибаглива столична публіка вже бачила на першій великій «персоналці» автора у залі галереї «Митець» у травні 2016 року, де було представлено майже півсотні його картин.

Генерал 2015

«Генерал» 2015

Цього разу відбір творів влаштований дуже ретельно, у відповідності із загальним культурно-емоційним контекстом залу, духом будівлі й самої театральної постановки як такої.

Дівчина та Кінь 2016

«Дівчина та Кінь» 2016

Як вже зазначалось, виставка приурочена до дня прем’єри оперети видатного угорського композитора Імре Кальмана «Графиня Маріца». Хто не в курсі, або забув – нагадаємо, що:

«Марицу» заслуженно считают «самой венгерской» опереттой Кальмана: она содержит мощные сольные номера с национальным колоритом, трогающие душу дуэты, зажигательные чардаши. Эта оперетта представляет все характерные типажи своего жанра. Здесь есть благородный герой и блестящая, капризная героиня. В противоположность им поставлены характерный герой и романтичная девушка-субретка. И закрывают парад типажей солидная, умудренная опытом дама и пожилой граф с юморком».

Таке враження, що презентовані на виставці картини Ярослава Стеценка створені якраз під акомпанемент опереточних пасажів і містерій. Його характерні персонажі немов готові зійти з полотен, і влаштувати запальний танець, кумедну бійку, або пристрасну сцену кохання. Поціновувачі оперети і образотворчого мистецтва зможуть на власні очі й вуха оцінити, наскільки цікавий вийшов синтез живопису й музики, пензля й танцю…

Фіолетовий Пірат 2016

«Фіолетовий Пірат» 2016

Виставка працюватиме рівно місяць до 11 грудня 2016 р. Вхід вільний для всіх, хто в цей період придбає квитки на будь-яку виставу або подію в театрі оперети.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа