Конгрес дій в обороні мови закликав «непрохідні» українські партії зняти свої списки на користь «прохідних»

Відповідне звернення Конгресу було опубліковане сьогодні під час прес-конференції його Оргкомітету в Інформаційній агенції УНІАН.

Зокрема, зазначається у Зверненні, Конгрес закликає:

1. Всіх громадян, яким небайдужа доля України, – прийти 28 жовтня до виборчих дільниць і віддати голос за опозиційні політичні сили, котрі у своїх програмах чітко відобразили необхідність зміцнення державного статусу української мови та негайного скасування нелегітимного антиукраїнського закону «Про засади державної мовної політики», зокрема ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та партію УДАР Віталія Кличка.

2. Всі партії, які декларують свої патріотичні позиції, але за результатами авторитетних соціологічних досліджень явно не долають встановленого законом п’ятивідсоткового бар’єру для проходження у Верховну Раду, в термін до 14 жовтня зняти свої списки з участі у виборчому змаганні та публічно закликати своїх прихильників проголосувати за списки опозиційних партій, про які йдеться вище.

3. Усіх кандидатів, які балотуються в одномандатних виборчих округах – взяти на себе письмові публічні зобов’язання в разі їхнього обрання до Верховної Ради голосувати за негайне скасування антиукраїнського Закону 5029-17 «Про засади державної мовної політики» та ухвалення нового демократичного мовного законодавства, заснованого на принципі української мови як єдиної державної на всій території України.

4. Усіх, хто має таку змогу, – взяти участь у незалежному громадському спостереженні за процесом голосування та підрахунку голосів.

Крім того, Конгрес закликав громадян, політичні партії та громадські організації взяти участь в урочистих заходах святкування 14 жовтня цього року дня Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського Козацтва і 70-річчя Української Повстанської Армії, перетворивши їх на потужні маніфестації національного патріотизму в містах і селах України.

Повний текст Політичного Звернення Конгресу Дій в обороні мови можна завантажити тут.

Взірець «Політичного Зобов’язання» кандидата-мажоритарника захищати українську мову в якості народного депутата в разі обрання до Верховної Ради – дивіться тут.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа