Кому муляють міністри-українці?

Мене не раз дивують і вражають часті нападки у Facebook на міністра освіти Лілію Гриневич. Критикують, і то з “пристрастієм” різні її кроки, починання й звертання… Навіть дисертацію її читають, але не з тим, щоб розуму набратися, а щоб “знайти кістку в молоці”. При цьому демонструють не лише своє невігластво, а й великий запас злоби.

Тепер піднявся лемент навколо міністра культури Євгена Нищука. Першим виступив наш не вельми шановний “Інтер”. І хлопці з “Опозиційного блоку” загорлали про відставку міністра.

Чому? Що злого він сказав? Звичайно, не зовсім ясно висловився щодо генетики мешканців деяких регіонів. Але думаючій людині було зовсім ясно, що мав на увазі брак української патріотичної генетики в певних колах суспільства. І що ж тут дивного чи неправдивого?

Хіба не історична правда, що велику кількість населення Східної України було виморено голодомором, а на спустілі землі приїхали люди звідусіль? Хіба не факт, що багато нинішніх мешканців там не є корінними з діда-прадіда, а походять з інших країв? І в цьому не було б нічого злого… Якби полюбили Україну й українців.

А то ж ні! Живучи в Україні, зневажають її мову і дуже не люблять українських патріотів при владі. Чому? Думаю, що багато з тих критиканів потайки мріють про “рускій мір” в Україні. Адже не критикували міністра-українофоба Табачника, а от Лілію Гриневич готові з’їсти.

Тепер нападають на Євгена Нищука, який згадав про генетику. А чи не правильніше було б справді задуматися над власною генетикою, над своїми родоводами. Це і корисно, й цікаво, і шанобливо щодо своїх предків. Я, наприклад, знаю своїх предків із ХVІІ століття.

Чому б усім не дослідити свої корені, біографії своїх прадідів? Коли довідаємось там про діла славних предків-козаків чи працьовитих українців-гречкосіїв, поширюймо добру славу про них і продовжуймо їхні традиції.  Коли ж виявимо там нащадків азійських кочівників-завойовників, чи тих, хто організовував голодомори українців, то не маймо в тому своєї вини, але добрими справами компенсуймо те, чим завинили предки, гідними ділами облагороджуймо свою генетику.

А головне, люди добрі, – полюбіть нарешті землю, на якій живете, та корінний народ її!

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа