Йдеш у бійку – чуба не жалій!

Святослав Караванський

Демократизуймо Україну!*)

3. Йдеш у бійку – чуба не жалій!

Моя думка про обрання чесних президентів не уникла критики:

”От Ви пишете, – кажуть мені – що як у Верховній Раді запану-ють демократи, то кандидата на президента треба висувати не так, як на Заході – від політичних партій, а инакше. Так це ж тоді демократи ви-суватимуть! Хіба й від них треба сподіватися негідних президентів?”

Дорогі критики, життя мені підказує приклад: посадили чесного чоловіка до тюряги на кілька років, а як випустили – не той став бідо-лаха: був чесний чоловік, а став злодій злодієм.

Так ото і в політиці. Перед тим, як боротись за крісло президента висуванці усіх партій, кілька років сидять у Верховній Раді України.

А що таке Верховна Рада?

Це, як казала Юля – гадючника як каже С. Лещенко –бізнес-клуб , тобто ґешефтярський сходняк. А сказати простіше й вірніше – це ґешефтярський гадючник.

Якщо в тому гадючнику потримати нехай і демократа, то він демократом залишиться, тільки це буде вже обкатаний у гадючнику демократ.

А для добра України і для добра роботяг-виборців краще, як президент буде безпартійний. Бо партійний лідер, хай якої партії, усе життя мріє стати президентом. І ця мрія веде до боротьби. А коли подумати, то ця боротьба шкодить Україні і шкодить людям, які хочуть мати справедливу владу.

Тому, я й надумав: президент має бути безпартійний: стояти над мрією і над боротьбою. А мрійникам лишаються не менш бажані посади: премۥєр-міністра, спікера, генпрокурора, міністрів.

Премۥєр-міністр – це теж пост для державного лідера. Згадаймо залізну леді – Маргарет Тачер: показала свою залізність  і зайшла в історію.

Демократ, коли він справжній демократ, має думати й робити, як і прості люди – виборці. А це значить: не бути рабом мрії, а бути готовим заради добра людей жертвувати своїми інтересами і своєю мрією.

Людям же треба безпартійного президента, щоб дбав про них, а не про мрію.

Коли ти демократ, то будь демократом до кінця! Поступись безпартійному лідеру! Бо це на добро України.

*) Зберігаємо правописавтора

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа