Імпічмент після каденції

Святослав Караванський

Демократизуймо Україну!

5. Імпічмент після каденції.

Деякі Пезиденти, які заслуговують на імпічмент, шляхом різних, часом далеко не правослушних дій, уникають імпічменту за час своєї каденції і виходять на пенсію ″чистими″ з “води” своїх незаконних вчинків.

На таку оказію, «Закон про Імпічмент» має запровадити особливу статтю «Імпічмент після каденції».

Після каденції Президент і далі зберіга за собою низку привілеїв. Ці привілеї засвідчущть, що Президент чесно відбув свою каденцію і має всі підстави бути шанованим громадянином.

Але ті депутати ВР, підтримані виборцями, які за час каденції такого Президента, мали думку, що ряд фактів з його діяльности цілком заслуговували на імпічмент, і навіть робили кроки для здійснення імпічменту, мають право і після відбуття таким Президентом своєї каденції клопотатися про «Імпічмент після каденції». Цей захід має зняти зі “штрафного” лідера усі привілеї, збережені за ним після каденції, включно з вивласненням не менше 90% майна хитрюгана.

Це не зажорстока міра покарання, бо покласти край обдуренню і знущанню з виборців дурисвітами в ролі Президентів, потрібнї рішучі та дійові заходи. Хто думає пошити в дурні цілу націю, обікрасти її і вийти сухим з цієї злочинної води має дістати по заслузі.

Цей захід може ніколи не бути задіяний, але така можливість має бути додатковим застереженням чинному Президентові утримуватися від незаконних дій.

І якщо такої можливости нема у Конституціях та Законах про Імпічмент країн Заходу, то у країнах, щойно піднятих з колін рабства, засмічених агентурою імперії, такий крок просто таки конечний.

Конституція і закони молодої і не усталеної з погляду стійкої державности країни потребують і вимагають таких зажорстоких записів у законах для стримування злочинних намірів своїх громадян.

Цї заходи впливатимуть на здатних мислити громадян.

Щодо нездатних мислити, то вони діятимуть, як Янукович, і скінчать свій президентський шлях, як Янукович.

На поміч таким не до кінця розсудливим громадянам, нездатним побороти в собі шкурних нахилів, мають прийти розробники і творці законів, почавши з Конституції.

Закони мають вироблятися на підставі місцевих умов, а не копіюватися з іноземних зразків. Це абсолютна істина.

*) Зберігаємо правопис автора

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа