Головний підозрюваний замовник вбивста Нємцова: тому що він може

Найбільш очевидний головний підозрюваний замовник в недавньому вбивстві руського лідера опозиції Бориса Нємцова зокрема по формі виконання, оголосив всьому світу, що він особисто очолює розслідування. Володимир Путін заявив про те, що це: політичне вбивство, припускаючи слід ЦРУ; українська співучасть, щоб викликати розкол у Росії; ісламський джихад, щоб відплатити за підтримку Нємцовим Charlie Hebdo та інші мерзенні сфабриковані мотиви. Крім того, розслідування висунуло версію особистого мотиву за участі молодої української моделі, як коханки Нємцова та вагітності, яка мала бути перервана.

Немає сумніву, що багато хто, вільно чи невільно, купиться, щонайменше, на одну з теорій. У будь-якому випадку ні вбивство, ні вигадки не призведуть до серйозних наслідків. Багато хто звинуватить Путіна безпосередньо, деякі з них будуть висловлювати ганьбу, треті просто зітхнуть з покірністю. Але врешті-решт “розслідування” завершиться висновком, котрий більшості буде дуже важко прийняти , світова спільнота пробурчить, а потім замовкне. Путін побачить, що знову переміг і осміліє більше. Він зарахує собі ще одну успішну спробу обдурити світ.

Хто ж сприймає цю пропаганду? Ви будете здивовані. Здавалося би, шановний професор з Великобританії, який нещодавно брав участь в якості спостерігача за виборами, акредитований моєю власною організацією, Українським Конгресовим Комітетом Америки, не так давно як під час парламентських виборів в жовтні 2014 р., недавно висловив у письмовій формі свою позицію щодо вирішення українсько- російської кризи в статті опублікованій у Великобританії і широко розповсюдженій в Інтернеті. У ній він написав:

“Напередодні повстання Євромайдану, США та їх найближчі союзники систематично підривали легітимність слабкого, але демократично обраного європейського уряду, який з розумінням ставився до інтересів Росії. Потім вони експериментували, щоб подивитися, чи може він розпалити потенційно небезпечне народне повстання з метою повалення влади та ослаблення Росія “.

Шановний професор зробив висновок про “розумний переговорний вихід”, який передбачає плебісцит, що має вирішити, чи слід Донбасу залишатися з Україною, про поправку до Конституції України, щоб дати регіону особливий статус, якщо він проголосує залишитися, та укладення міжнародного договору між Росією і Заходом у ролі сторін (автор не згадує Україну як учасника угоди), щодо майбутніх відносин України з НАТО, ЄС та Євразійського союзу.

Незалежно від того які мотиви керують автором, чи професор корисний ідіот, чи платний агент або щось інше, на жаль, це позірне відхилення не ізольоване. Чому? Подібно до Радянського Союзу Росія докладає величезні зусилля і фінанси на пропаганду. Технологія надала допомогу у поширенні та в той же час підриває довіру між візуальними картинками та показами очевидців . Результат може не є дуже якісним продуктом, але пропагандистів та абонентів багато, а велика частина світової спільноти є апатичною.

Нещодавно, на черговій сесії Ради Безпеки ООН по теперішній україно-російській кризі , на цей раз з ініціативи Росії, була одноголосно прийнята резолюція в підтримку Мінська 2. Постійний представник США в ООН, Саманта Пауер, не маючи іншого вибору, окрім як підтримати резолюцію, у наступних дебатах, проте, вказала на іронію того, що вона назвала ” світом догори ногами.” Росія була ініціатором кризи, продовжує лідирувати в якості основного винуватця, відповідального за незліченні злочини, в тому числі кричуще вбивство 298 невинних людей на рейсі Малайзії 17 влітку минулого року, і досі Росія нахабно діє в ООН так ніби вона миротворець. Пані Пауер говорила сильно і переконливо, однак її промова не зробила нічого, щоб змінити становище Росії чи відповідь Заходу.

Дійсно, ми живемо в перевернутому світі. За іронією долі пані Пауер є модель для самих своїх слів. Вона, в основному, влучає в ціль в своєму аналізі і висновках, але її бос — Президент, мабуть, є найбільш значущим чинником в теперішньому нещасному стану світу. Сенатор Маккейн ставиться до цього як до безпорадної зовнішньої політики. Сенатор, навіть, пішов далі останнім часом, і висловив свій сором перед народом України за американську зовнішню політику. Український народ заслужив це вибачення, тому що він є жертвою не тільки російської агресії, але також безвідповідальності президента Обами.

На початку минулого тижня секретар Керрі заявив, що президент Обама незабаром прийме рішення, щодо поставки оборонної зброї українцям. Годинник продовжує цокати. Президент Обама продовжує приймати рішення. Чому Путін продовжує свою злочинну діяльність, а потім фабрикує пропаганду, яка є не більш ніж прозорою обгорткою?! Тому що він може!

2 березня 2015 р.

Аскольд С. Лозинський

 Нью Йорк

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа