Демарш української сторони напередодні розгляду справи нацгвардійця Віталія Марківа

IMG_8757

Під час зустрічі з Послом Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечілія Міністр Арсен Аваков схвально висловився з приводу рішення італійської сторони про початок судового розгляду по суті справи Віталія Марківа у суді міста Ассізі, перше засідання якого призначене на 6 липня.

avakov«Віримо, що рішення суду врешті розставить крапки над «і», знявши всі інсинуації і спростувавши необґрунтовані звинувачення проти громадянина України Віталія Марківа», – зазначив Арсен Аваков

За його словами, позиція МВС у цій справі залишається твердою і послідовною з моменту арешту Марківа італійськими правоохоронними органами у червні минулого року

deCeciliaПід час зустрічі Арсен Аваков передав Послу свою публічну заяву (текст українською та італійською мовам), з проханням довести її зміст до відома італійських компетентних органів, щоб припинити маніпуляції поняттями і підміну сенсів.

«У контексті офіційної політичної позиції, якої дотримується дружня нам Італія, італійське правосуддя не може оперувати сумнівною термінологією, за якою чітко простежується слід російської пропаганди», – наголосив міністр.

У зв’язку із цим МВС України змушене вдатися до демаршу у вигляді заяви міністра з метою звернути увагу Італійської сторони на некоректне тлумачення італійським правосуддям низки ключових моментів. Це може мати негативний вплив на прийняття судом об’єктивного рішення.

Сторони також обговорили перспективи співробітництва у рамках підтримки Італією процесів реформування сектору цивільної безпеки України. Зокрема, Посол Д. Ла Чечілія запевнив міністра, що має на меті ініціювати активізацію взаємодії між Корпусом Карабінерів Італійської Республіки (Arma dei Carabinieri) та Національною гвардією України.

Департамент комунікації МВС України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа