Чому б війні не бути «дивною»?

 

Як чинить гопник пітерської підворітні прі зустрічі з потенціальною жертвою? Думаєте, тупо б’є в п’ятак? Ні, у радянського  пітерського гопника є своє «етика». Спершу треба заявити: «Іду на ви», котрий виклик звучить у підворітні як «Закурить не найдется?». Ця «етика» була настільки розповсюджена, що іноді щирого курця, етично не обізнаного, ненавмисно вбивали на місці, почувши загрозливе попередження.

В енциклопедії радянського життя, том «Операція «И» та інші пригоди Шурки», розділ «Операція «И», необізнаного у підворітній етиці героя Віцина справедливо охрестили ідіотом, позаяк він пропонував розпочати бійку дивним для підворітні питанням «Как пройти в библиотеку?». Труса навчили, і він підробленим басом впевнено проголошує сакраментальне: «Бабуля, закурить есть?».

Варіантів відповіді на гопницьке «Закурить есть?» є лише три. Про перший ми вже згадували: вбити. Можна намагатися висунити раціональні аргументи: не палю, немає цигарок тощо. Завідомо програшна позиція; саме на неї й очікує гопник. Нарешті, можна спробувати побазарити «по понятиям».

Гопник Путін каже, що проводить в Україні «спеціальну операцію», покликану відновити історичну справедливість з поверненням споконвічних російських територій.

Марно наводити раціональні аргументи, мовляв, є міжнародне право, визнані кордони тощо. Можна вбити. Але бояться.

Так чому ж Польщі та Румунії не оголосити спеціальну воєнну операцію «по понятиям». По відновленню своєї територіальної цілісності: ввести свої війська на територію України аж до Дніпра й оголосити, що будь-які зазіхання на цю територію, її  море та повітря будуть рішуче відбиті, від кого б ці зазіхання не надходили.

Українські війська відійдуть на схід України. Їм дадуть наказ не чинити опір «загарбникам» (так само, як у 1939 році Війську Польському дали наказ не чинити спротив Червоній Армії). На лінії зіткнення українських та польських (румунських) військ триватиме «дивна війна». Як у 1940 році, коли з боку французів та німців не було зафіксовано жодного пострілу.

Після розгрому російсько-фашистський військ поляки та румуни покинуть територію України. Під пильним наглядом дядечка Сема.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа