2018 рік: Україна під інформаційною атакою Кремля

disinform

Про це повідомляють аналітики «EU vs Disinformation». Згідно їхньої інформації, у 2018 році Україна фігурувала у 461 з 1,000 випадків дезінформації в російських ЗМІ.

Прокремлівська дезінформація про Україну націлена на аудиторію в Росії, України та міжнародну спільноту. Для внутрішньої аудиторії РФ виставляє українську владу сучасними послідовниками нацизму.

Українську ж аудиторію Кремль намагається деморалізувати, применшуючи військові можливості України, з метою знизити моральний дух у війні з РФ.

Для західної аудиторії Росія виставляє Україну винною у конфлікті та «відбілює» участь у ньому кремля.

«Міжнародному співтовариству прокремлівські ЗМІ намагаються представити Україну винною у військовому конфлікті з РФ. Піддавати сумніву відповідальність РФ було метою довгострокової кампанії РФ з дезінформації, яка призвела до нещодавньої ескалації конфлікту в Азовському морі. Подібна стратегія також була ключовою у спробах посіяти сумніви у ролі РФ в катастрофі малайзійського «Боїнга MH17», – вважають експерти.

З 212 повідомлень у розділі «anti-fake» незалежного російського видання «Інсайдер» 60 стосувалися України та Криму. Зокрема, дезінформація щодо іноземних боргів України, армії та президента.

Окремий блок дезінформації російських ЗМІ спрямований на представлення подій Революції Гідності та змін після неї як «провал».

Аналітики також наводять приклад продемонстрованого у РосЗМІ інтерв’ю з «розчарованим українцем», який виявився актором з Білорусі.

Мета такої дезінформації – зміна ставлення міжнародної спільноти до України та зменшення підтримки Заходу.

«Якщо західна аудиторія повірить у подібні повідомлення, доповнені заявами, що Україна не є реальною державою і що українці і росіяни – один народ, Кремль може сподіватися, що Захід змінить ставлення до підтримки України. У Кремлі, напевно, мріють, що це зрештою призведе до того, що партнери України «проковтнуть пігулку» сприйняття країни як «сфери інтересів» Кремля», – зазначають експерти.

Джерело: https://euvsdisinfo.eu/ukraine-under-information-fire

Звільни інформпростір від окупантів – #ВимкниРосійське

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа